PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Θα καταργηθεί ή θα αλλάξει η ώρα


Η αλλαγή ώρας, όπου αφήνουμε την θερινή και επιστρέφουμε στην χειμερινή ώρα, συνήθως πραγματοποιείται την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, οπότε και γυρίζουμε τους δείκτες του ρολογιού μία ώρα πίσω.

Η τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2019 είναι η 27 Οκτωβρίου. Μόλις οι δείκτες δείξουν 04:00 τα ξημερώματα της Κυριακής της 27ης Οκτωβρίου, γυρίζουμε το ρολόι μία ώρα πίσω, δηλαδή να δείχνει 03:00.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε τον Φεβρουάριο του 2018 ψήφισμα υπέρ της κατάργησης της θερινής ώρας, με το επιχείρημα ότι πλήττει, εκτός της ανθρώπινης υγείας, τη γεωργία, όπως και την οδική ασφάλεια.

Η «αλλαγή της ώρας» καθιερώθηκε το έτος του 1976 όταν, με αφορμή την πετρελαϊκή κρίση, αποφασίστηκε στην Ευρώπη η καθιέρωση και η εναλλαγή ανάμεσα στην χειμερινή (κατά τους χειμερινούς μήνες) και την θερινή ώρα (κατά του θερινούς μήνες).

Στόχος της απόφασης αυτής η εκμετάλλευση του ηλιακού φωτός για τις ώρες εργασίας και η περαιτέρω εξοικονόμηση ενέργειας.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η αλλαγή της ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ιδιώτες παθολόγοι ή γενικοί γιατροί εντάσσονται στον Προσωπικό Γιατρό

Peristeri News

Ελεύθερος ο 22χρονος που κατηγορείται για απόπειρα αρπαγής 16χρονης στο Χαϊδάρι

Peristeri News

Έκτακτη διακοπή νερού σήμερα στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment