PeristeriNews.gr
Πολιτική

Θ. Πλεύρης: Κλιμάκωση των μέτρων για τους ανεμβολίαστους, εφόσον χρειαστεί


Παράθυρο για κλιμάκωση των μέτρων που αφορούν τους ανεμβολίαστους πολίτες, εφόσον χρειαστεί, άφησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

«Αυτό επιλέγει η Ευρώπη, αυτό επιλεγεί και η Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Να σημειωθεί ότι λόγω του νέου πανδημικού κύματος που επικεντρώνεται στην Ευρώπη, μερίδα χωρών σφίγγει τον κλοιό για τους ανεμβολίαστους περιορίζοντας περαιτέρω την ελευθερία κινήσεων μέσα στην κοινωνία και την οικονομία. Ενδεικτικό είναι το πιο δραστικό παράδειγμα της Αυστρίας, η κυβέρνηση της οποίας εξετάζει να επιβάλει lockdown για τα μη εμβολιασμένα άτομα.

Σε ό,τι άφορα τη συζήτηση για επέκταση της υποχρεωτικότητας ο κ. Πλεύρης ανέφερε πως «αν την επεκτείνεις θα πρέπει να προβλέψεις ποιες θα είναι οι κυρώσεις που θα τούς επιβάλεις». «Ποιες θα είναι οι κυρώσεις για έναν 60χρονο που θα τον υποχρεώσεις να εμβολιαστεί;» διερωτήθηκε στη συνέχεια.

Αναφερόμενος στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή, σημείωσε πως όσοι είναι επικουρικό προσωπικό δεν ανανεώνεται η σύμβαση τους, ενώ οι υπόλοιποι εξακολουθούν να μην πληρώνονται.

Ο ίδιος αποκάλυψε επίσης ότι οι σύλλογοι ιατρών στα νοσοκομεία πιέζουν το υπουργείο να επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί.

Τέλος, υποστήριξε ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει πλήρης συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, καθώς οι ιδιωτικές κλινικές με το σύνολο των κενών κλινών ΜΕΘ που έχουν διαθέσιμες, συμμετέχουν στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment