PeristeriNews.gr
Πολιτική

Θ. Πλεύρης: Ελλείψεις μόνο σε συγκεκριμένα σκευάσματα


Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σχετικά με τις ελλείψεις που παρατηρούνται σε φάρμακα.

Όπως είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ελλείψεις υπάρχουν σε συγκεκριμένα σκευάσματα, για τα οποία δεν υπάρχουν γενόσημα.

Ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση σε σχέση με άλλες χώρες καθώς – όπως είπε – έχει δικές της φαρμακαποθήκες που παράγουν σκευάσματα από γενόσημα, κάτι που σε άλλες χώρες δεν υπάρχει. Ανέφερε ακόμη ότι οι γιατροί πλέον εκτός από το επώνυμα σκευάσματα, θα συνταγογραφούν παράλληλα και αντικατάστατά τους για να γνωρίζουν οι γονείς ότι υπάρχει και άλλη λύση εκτός από το μπραντ σκεύασμα.

Ο κ. Πλεύρης προσέθεσε ακόμη ότι στα ελληνικά νοσοκομεία και στα φαρμακεία δεν υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις. «Το πρόβλημα εντοπίζεται σε μπραντ σκευάσματα και σε λίγα παιδιατρικά, αλλά η κατάσταση θα εξομαλυνθεί».

Διευκρίνισε τέλος ότι αύξηση θα γίνει σε πολύ φθηνά φάρμακα που παράγονται στην Ελλάδα ώστε να συνεχίσει και η παραγωγή τους, γιατί αλλιώς οι φαρμακαποθήκες θα τα αποσύρουν και η μόνη λύση που θα έχουν πο πολίτες θα είναι να στραφούν σε επώνυμα που είναι πολύ πιο ακριβά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment