PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Θ. Κοτσαμπάς: «Γιατί η παιδεία είναι υπόθεση όλων μας»


Ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Πετρούπολης για τις ελλείψεις, την προχειρότητα και την αδιαφορία της Κυβέρνησης για τη μόρφωση των παιδιών

Αγαπητοί συμπολίτες, η κατάσταση έχει γίνει εκρηκτική. Κάθε σπίτι, κάθε νέος, κάθε συνταξιούχος, συνολικά η λαϊκή οικογένεια, αισθανόμαστε να μας βιάζουν καθημερινά με τα αλλεπάλληλα μέτρα της Κυβέρνησης με τη βοήθεια των κομμάτων του ευρωμονόδρομου Ε.Ε. – Τρόϊκας – Δ.Ν.Τ.

Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε. Ιδιαίτερα στην Παιδεία, οι ελλείψεις, η προχειρότητα, η αδιαφορία της Κυβέρνησης για τη μόρφωση των παιδιών μας δεν έχει προηγούμενο.

Πρόκειται καθαρά για μια ταξική πολιτική, που στόχο έχει την υποβάθμιση και στη συνέχεια την κατάργηση της Δημόσιας – αποκλειστικά – δωρεάν παιδείας. Θέλουν τα παιδιά μας αμόρφωτα, έτσι ώστε να περνά η αντιλαϊκή τους πολιτική πιο εύκολα.

Γι’ αυτό και η Κυβέρνηση φρόντισε:

– Να ανοίξει τα σχολεία χωρίς βιβλία, δασκάλους και καθηγητές (ιδιαίτερα στις ειδικότητες).

– Τα σχολεία να είναι λίγα, παλιά, χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις για σύγχρονα, λειτουργικά, με μικρά τμήματα και όχι 27άρια και 28άρια όπως είναι σήμερα, ικανά να ανταπεξέλθουν στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Αντί γι’ αυτό κλείνουν σχολεία. Δεν προχωράνε στην ολοκλήρωση των εργασιών στο 3ο – 6ο Δημοτικό καθώς και στα 9ο και 11ο Δημοτικά που ιδρύθηκαν.

Τέλος, είναι υποχρέωση του ΟΣΚ να κατασκευάσει το 18ο Νηπιαγωγείο. Η κατάσταση στους εκπαιδευτικούς με απολύσεις, με ωρομίσθιους, με μειώσεις των μισθών τους που φτάνει μέχρι και το 40%, η απαξίωση του εκπαιδευτικού τους έργου, κάνει την κατάσταση στα σχολεία ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ.

Η οργή μας πρέπει να κατευθυνθεί σωστά και στοχοποιημένα. Στην Κυβέρνηση και την Τρόϊκα. Σε όλους όσους βάζουν πλάτη για να υλοποιείται αυτή η αντιλαϊκή πολιτική. Δεν περιμένουμε άλλο. Τα ψέματα τελειώσανε. Δεν ονειρευόμαστε έναν τέτοιο κόσμο για τα παιδιά μας. Δε μπορούν να ρίχνουν τα βάρη στους Δήμους και στις λαϊκές οικογένειες σήμερα, ζητώντας να βγάλουμε βιβλία, αύριο ποιος ξέρει τι άλλο θα ζητήσουν.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι ούτε έχουμε χρήματα για τέτοιου είδους δραστηριότητες ούτε θέλουμε να πληρώσουμε και να υποκαταστήσουμε το Υπ. Παιδείας και το κράτος. Επειδή όμως η παραφιλολογία συνεχίζεται από συγκεκριμένες πηγές για τις καταλήψεις που υπάρχουν στο Δήμο μας, θέλουμε υπεύθυνα να ενημερώσουμε τα εξής:

– Ο Δήμος μας δεν πρόκειται ν’ ανοίξει κερκόπορτες καλύπτοντας αδυναμίες της Κυβέρνησης και του Υπ. Παιδείας. Σήμερα είναι τα βιβλία, αύριο θα είναι οι καθηγητές και μεθαύριο συνολικά ολόκληρη η λειτουργία του σχολείου, καταργώντας στην πράξη την ενιαία – δημόσια – αποκλειστικά δωρεάν – παιδεία.

– Ο Δήμος ούτε κλείνει – όπως κάποιοι μας καλούσαν παίρνοντας το ρόλο του εισαγγελέα και της αστυνομίας – ούτε ανοίγει σχολεία. Συμπαραστέκεται στον αγώνα των μαθητών για τα δίκαια αιτήματά τους, όπως αυτά εκφράστηκαν στη συνάντηση που υπήρχε με εκπροσώπους όλων των σχολείων.

– Πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να ποινικοποιηθεί ο αγώνας τους – και είμαστε αντίθετοι σε αυτό – αλλά αντίθετα, πρέπει να στηριχθεί, για αυτά που τους αξίζουν τόσο απ’ τους γονείς όσο και τους εκπαιδευτικούς σ’ ένα ενιαίο μέτωπο.

– Τέλος πιστεύουμε ότι η καλή συνεργασία όλων των φορέων της εκπαίδευσης (μαθητές – γονείς – καθηγητές) και όχι μόνο, είναι προϋπόθεση να λυθούν προβλήματα και ο αγώνας να έχει συνέχεια, στηριζόμενοι και σε συνεργασία με όλους τους φορείς.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σε σκουπιδότοπους έχουν μετατραπεί σημεία στους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό (pics)

Peristeri News

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Leave a Comment