PeristeriNews.gr
Διεθνή

Τέξας: Ένοπλος εισέβαλε σε δημοτικό – Νεκροί 18 μαθητές και τρεις ενήλικοι


Δεκαοκτάχρονος άνοιξε πυρ χθες Τρίτη μέσα σε πρωτοβάθμιο σχολείο στο Τέξας, σκοτώνοντας 18 παιδιά και τρεις εκπαιδευτικούς, τραγωδία που βυθίζει ξανά τις ΗΠΑ στον διαρκώς επανερχόμενο εφιάλτη των επιθέσεων με τη χρήση πυροβόλων όπλων μέσα σε σχολικά ιδρύματα.

Δράστης της επίθεσης είναι ο 18χρονος Σαλβαδόρ Ράμος, μαθητής λυκείου στην Ουβάλντε, τα κίνητρα του οποίου παραμένουν ακόμα άγνωστα στις αρχές. Ο 18χρονος δράστης είναι επίσης νεκρός, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Φορώντας αλεξίσφαιρο, εφοδιασμένος τουλάχιστον με ένα τουφέκι εφόδου, ο νεαρός αρχικά διέφυγε με ημιφορτηγό, που ενεπλάκη σε «θεαματικό τροχαίο», προτού το εγκαταλείψει και πάει στο πρωτοβάθμιο σχολείο Ρομπ περί τις 11:30 (19:30 ώρα Ελλάδας), προσπαθώντας κατά τα φαινόμενα να ξεφύγει από αστυνομικούς.

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής της Πολιτείας του Τέξας, Ρόλαντ Γκουτιέρεζ, είπε σε συνέντευξη στο MSNBC ότι ο δράστης είχε αγοράσει τα όπλα του νόμιμα στα 18α γενέθλιά του.

Ο δράστης διέπραξε τη σφαγή αφού πρώτα πυροβόλησε τη γιαγιά του. Δεν είναι καθαρό αν τα δύο γεγονότα συνδέονται. Σύμφωνα με τον υπαξιωματικό των υπηρεσιών επιβολής του νόμου στο Τέξας Έρικ Εστράντα, που μίλησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, η γιαγιά εισήχθη στο νοσοκομείο University Health, όπου νοσηλεύεται σε «κρίσιμη κατάσταση».

Σύμφωνα με τον Πιτ Αρεντόντο, αξιωματικό της αστυνομίας που ανέλαβε να διενεργήσει την έρευνα, ο έφηβος έδρασε μόνος. Ο υπαξιωματικός Εστράντα είπε πως δεν ξέρει αν ήταν γνωστός στις αρχές. Οι αρχές προσπαθούν ακόμη να συλλέξουν στοιχεία «για το προφίλ του», «τα κίνητρά του», «τους τύπους των όπλων που χρησιμοποίησε και αν τα κατείχε νόμιμα», σύμφωνα με τον κυβερνήτη Άμποτ.

Από την επίθεση στο σχολείο, σε κρίσιμη κατάσταση είναι μια 66χρονη και ένα 10χρονο κορίτσι, σύμφωνα με το University Health. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Σαν Αντόνιο εισήχθησαν επίσης ένα παιδί 9 και 10 ετών και δύο παιδιά και δύο ενήλικες νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο Uvalde Memorial.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διέταξε νωρίτερα οι σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες και αναμένεται να εκφραστεί για το μακελειό σε λίγη ώρα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Σκωτία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Χάμζα Γιούσαφ

Peristeri News

Leave a Comment