PeristeriNews.gr
Διεθνή

Τετ α τετ Τραμπ – Νετανιάχου στο Οβάλ Γραφείο


Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα υποδεχθεί στον Λευκό Οίκο τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου. Η σημερινή θα είναι η πρώτη τους συνάντηση μετά την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του. 

Στην ατζέντα των συνομιλιών περιλαμβάνονται: η κατάσταση στη Συρία, το ζήτημα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, αλλά και το Παλαιστινιακό, συμπεριλαμβανομένης και της πολιτικής του εποικισμού που ακολουθεί το Ισραήλ, τόσο στις κατεχόμενες περιοχές, αλλά και σε περιοχές εδαφών του Παλαιστινιακού Κράτους, όταν κι αν αυτό προσδιοριστεί και οργανωθεί.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι τόνισαν ότι δεν επιθυμούν τη διαπίστωση «κενών» στο σκεπτικό μεταξύ του Τελ Αβίβ και της Ουάσιγκτον για την πορεία των εξελίξεων στην προγραμματισμένη συνάντηση δύο ωρών που θα έχουν οι δύο ηγέτες στο Οβάλ Γραφείο.

Για τον συντηρητικό Νετανιάχου, που έχει συνολική κυβερνητική εμπειρία 11 ετών, χωρίς να έχει συναντηθεί επίσημα με Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο των ΗΠΑ, είναι μία ευκαιρία να προχωρήσει σε επαναπροσδιορισμό των διμερών σχέσεων, μετά το κλίμα έντασης που είχε εδραιωθεί στις σχέσεις του με τον Δημοκρατικό πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι παραδόθηκε στη μητέρα του

Peristeri News

Leave a Comment