Κοινωνία

Τέσσερις υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων μέσω Διαδικτύου

Άλλες τέσσερις υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων μέσω Διαδικτύου διερευνήθηκαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που σχημάτισε δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος ισάριθμων ανδρών, ένας εκ των οποίων συνελήφθη.

Οι έρευνες έγιναν έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών δεδομένων που περιήλθαν στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από ψηφιακή ανάλυση και διαδικτυακή έρευνας, εντόπισε χρήστες του Διαδικτύου στην ελληνική Επικράτεια, οι οποίοι, κάνοντας χρήση συγκεκριμένων ηλεκτρονικών ιχνών, απέκτησαν πρόσβαση σε διάφορους ιστότοπους και είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό πλήθος αρχείων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Επιπλέον, σε μία περίπτωση προέκυψε ότι ο εμπλεκόμενος στην υπόθεση συνομιλούσε διαδικτυακά με 14χρονο το 2017 και αντάλλαξαν φωτογραφίες και μηνύματα ευαίσθητου περιεχομένου.

Για τις υποθέσεις αυτές ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Ακολούθησε αλληλογραφία με τους εμπλεκόμενους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου και από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των εμπλεκομένων, ενώ προέκυψε και ο τόπος κατοικίας τους.

Σε έρευνες στα σπίτια τους, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή,
πέντε κινητά τηλέφωνα, κάρτα ψηφιακής αποθήκευσης (SD) και τρεις κάρτες τηλεφωνικών συνδέσεων (SIM).

Από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια, στις τρεις περιπτώσεις ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των τριών, ενώ στην τέταρτη περίπτωση βρέθηκε πλήθος υλικού (φωτογραφίες και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων, πράξη για την οποία ο εμπλεκόμενος συνελήφθη.

Τα ψηφιακά αυτά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε ανακριτή, ενώ οι δικογραφίες τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκαν υποβλήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

Related posts

Έκρηξη σε ψητοπωλείο στην Ελευσίνα

Peristeri News

ΕΟΔΥ: Σε ποια σημεία θα γίνονται δωρεάν rapid tests (16/6)

Peristeri News

Εκδήλωση από την Ένωση Γονέων Περιστερίου την Πέμπτη 16 Ιουνίου

Peristeri News

Leave a Comment