PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Τέσσερις συλλήψεις στην Ιερισσό



Σύσκεψη για εκτόνωση της έντασης στην Εισαγγελία.

Συνελήφθησαν και κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης τέσσερις από τους έξι κατοίκους της Ιερισσού Χαλκιδικής που προσήχθησαν χθες στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών για την εμπρηστική επίθεση στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές.

Η σύλληψή τους, ωστόσο, δεν συνδέεται με την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις 17 Φεβρουαρίου.

Όπως έγινε γνωστό, στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν καραμπίνες, πυροτεχνήματα, ασύρματοι κ.ά.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των νόμων περί όπλων, φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων, αλλά και για παράνομη κατοχή ασυρμάτου και ραδιοπομπού.

Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες το βράδυ στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, έξω από το οποίο συγκεντρώθηκαν συγγενείς, φίλοι και κάτοικοι της Ιερισσού, διαμαρτυρόμενοι για τη σύλληψή τους. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

Σύσκεψη στην εισαγγελία

Σύσκεψη για την εκτόνωση της έντασης στην Ιερισσό έχει συγκαλέσει για τις 11 το πρωί ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Π. Γιαννάκης, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στην περιοχή.

Στη σύσκεψη έχουν κληθεί να συμμετάσχουν ο διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, Αθηναγόρας Παζαρλής, που έχει αναλάβει επικεφαλής των ερευνών, ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Χρήστος Πάχτας, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και εκπρόσωποι του συντονιστικού οργάνου που αντιδρά στην επένδυση στις Σκουριές.

Ωστόσο, είναι άγνωστο εάν η σύσκεψη θα γίνει με την παραπάνω σύνθεση, καθώς, σύμφωνα με δικαστικές πηγές τις οποίες επικαλείται το ΑΜΠΕ, ο διευθυντής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης αρνήθηκε να παραστεί, ενώ οι κάτοικοι δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν την παρουσία του κ. Πάχτα.

Δικάζονται τέσσερα άτομα για παλαιότερα επεισόδια στις Σκουριές

Εν τω μεταξύ, στο εδώλιο του Πλημμελειοδικείου Χαλκιδικής κάθονται σήμερα τέσσερα άτομα που είχαν συλληφθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο για συμμετοχή σε επεισόδια που έγιναν στις Σκουριές στη διάρκεια κινητοποίησης ενάντια στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού. Φορείς και κάτοικοι της Χαλκιδικής διοργανώνουν συγκέντρωση συμπαράστασης στους κατηγορούμενους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Πέντε συλλήψεις για διακίνηση ηρωίνης – Κατασχέθηκαν 2,5 κιλά ναρκωτικών

Peristeri News

Περιστέρι: Τους έκλεψαν τα εργαλεία και έγιναν καπνός (vid)

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε το 1ο Φεστιβάλ Έκφρασης με θέμα «Stop – bullying» στο 10ο Γυμνάσιο Περιστερίου

Peristeri News

Leave a Comment