PeristeriNews.gr
Πολιτική

Τέσσερις οι τηλεοπτικές άδειες


Την προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες από την κυβέρνηση ανακοίνωσε επισήμως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι ο καιρός της υπομονής απέναντι στην αντιπολίτευση για την επίτευξη συναίνεσης όσον αφορά τη σύσταση του δ.σ. του ΕΣΡ έλαβε τέλος.

Κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η άρνηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης να συναινέσουν για την πλήρωση των θέσεων των μελών του ΕΣΡ «αποτελεί  θεσμική εκτροπή», καθώς –όπως είπε- «η συναίνεση δεν είναι προαιρετική, αλλά αντιθέτως επιβάλλεται από το Σύνταγμα».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, στόχος την αντιπολίτευσης είναι να βραχυκυκλώσει την προσπάθεια της κυβέρνησης για ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, για αυτό και την Πέμπτη θα κατατεθεί στη Βουλή διάταξη που θα ορίζει ότι οι τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας θα είναι τέσσερις.

 

«Με αυτόν τον τρόπο», πρόσθεσε, «θα αποφύγουμε τις κακοδαιμονίες του παρελθόντος και θα δημιουργηθούν τηλεοπτικά τοπία οικονομικά βιώσιμα και ανεξάρτητα».

Τον διαγωνισμό για τις άδειες θα αναλάβει να προκηρύξει και θα εκπληρώσει η εκλεγμένη κυβέρνηση, τηρώντας τους διαφάνειας όπως το Σύνταγμα ορίζει, συνέχισε.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Leave a Comment