PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Τέσσερις μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων στην Αττική μέσω ΣΔΙΤ


Απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής ΣΔΙΤ.

Έργα υλοποίησης τεσσάρων μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων στην Αττική εντάχθηκαν σήμερα στο νόμο για τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής ΣΔΙΤ.

Οι μονάδες θα υποδέχονται για επεξεργασία έως 1,3 εκατ. τόνους απορριμμάτων ετησίως. Η επιτροπή, της οποίας προεδρεύει ο υπουργός Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκης, αποφάσισε οι ιδιώτες που θα προκριθούν για την υλοποίηση του έργου να αναλάβουν τη μελέτη, κατασκευή, συντήρηση, τεχνική διαχείριση και λειτουργία των τεσσάρων μονάδων.

Η προκήρυξη της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας αναμένεται εντός του τρέχοντος έτους, ενώ η ολοκλήρωση των επενδύσεων τοποθετείται σε ορίζοντα 14 μηνών, στα τέλη του 2013.

Τα συνολικά κονδύλια που αναμένεται να επενδυθούν θα φτάσουν τα 350 εκατ. ευρώ και ο τζίρος της αρχικής επένδυσης σε υποδομές, λειτουργία και συντήρηση θα φτάσει το 1,2 δισ. ευρώ.

Η κατασκευή θα απασχολήσει 1.200 εργαζόμενους ενώ στην τελική φάση θα απασχολούνται πάνω από 1.000 μόνιμοι εργαζόμενοι σε νέες θέσεις εργασίας.

Η ηγεσία του υπουργείου εξετάζει την ένταξη των μονάδων αυτών στο ΕΣΠΑ για την επιτάχυνση της υλοποίησης και την μείωση του τελικού λειτουργικού κόστους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment