PeristeriNews.gr
Διεθνή

Τέλος το εμβόλιο της AstraZeneca


Ο Ευρωπαίος επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν δήλωσε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ανανέωσε την παραγγελία της για τα εμβόλια της AstraZeneca, κατά της COVID-19 για μετά τον Ιούνιο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον προηγούμενο μήνα ενεργοποίησε νομικές ενέργειες κατά της AstraZeneca για τη μη τήρηση του συμβολαίου της, αναφορικά με την παράδοση των εμβολίων της κατά της Covid-19, αλλά και για την απουσία ενός «αξιόπιστου» σχεδίου από την εταιρεία, για τη διασφάλιση της εμπρόθεσμης παράδοσης των εμβολίων.

Άλλωστε, η υπουργός βιομηχανίας της Γαλλίας Ανιές Πανιέ-Ρινασέρ, είχε τονίσει τον Απρίλιο πως η ΕΕ «πιθανότατα» δεν θα ανανεώσει τα συμβόλαιά της για προμήθεια εμβολίων κατά του Covid-19 με την AstraZeneca και την Johnson & Johnson καθώς δίνει προτεραιότητα σε άλλους τύπους εμβολίων, σύμφωνα με υπουργό της γαλλικής κυβέρνησης.

Η επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είπε ότι η ΕΕ θα επικεντρωθεί σε τεχνολογίες που έχουν «αποδείξει την αξία τους», όπως τα εμβόλια mRNA, σχόλια που επανέλαβε η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου.

Ομοίως και ο Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε πως μόνο εμβόλια της βιοτεχνολογίας mRNA που καλύπτουν και τις μεταλλάξεις, και τα οποία θα παράγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα περιλαμβάνει η δεύτερη φάση του εμβολιαστικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από το φθινόπωρο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment