PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Τέλος στον καταυλισμό των σεισμοπαθών στους Αγ. Αναργύρους


Είχε δημιουργηθεί μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1999, επί της οδού Μαραθωνομάχων και Δημοκρατίας

Οι τίτλοι τέλους γράφηκαν πριν λίγες μέρες σε μια πολύπαθη ιστορία, που ταλαιπωρούσε την πόλη μας για περισσότερο από δέκα χρόνια.

Ο καταυλισμός που είχε δημιουργηθεί μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1999, επί της οδού Μαραθωνομάχων και Δημοκρατίας, κατέληξε να έχει ένα τελείως διαφορετικό χαρακτήρα και να φιλοξενεί ανθρώπους με πολλά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.

Μέλημα του Δήμου και της Κοινωνικής Υπηρεσίας όλα αυτά τα χρόνια ήταν να δρομολογηθούν λύσεις για όλους τους ανθρώπους που ζούσαν στον καταυλισμό, οι οποίες θα τους εξασφάλιζαν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.

Με γνώμονα της εξασφάλιση μιας μόνιμης και ανθρώπινης λύσης για τα προβλήματα των ανθρώπων αυτών, το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε μια γενναία απόφαση, η οποία προέβλεπε την επιδότηση με ποσό που αναλογεί σε τρία ενοίκια, για όποιον ένοικο του καταυλισμού προσκόμιζε μισθωτήριο συμβόλαιο και το κλειδί του οικίσκου που διέμενε.

Κάνοντας χρήση της ευεργετικής αυτής ρύθμισης, δόθηκε η ευκαιρία στους ανθρώπους που επί έντεκα ολόκληρα χρόνια ζούσαν σε λυόμενα, να μετακομίσουν σε σπίτια που ενοικίασαν, χάρη στην οικονομική συνδρομή του Δήμου.

Με τον τρόπο αυτό δόθηκε λύση οριστική λύση σε ένα πρόβλημα χρόνων, όπως τόνισε η Υπεύθυνη Κοινωνικής Πολιτικής κ. Γιαννάκη, που υποβάθμιζε την πόλη και συντηρούσε ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα.

Η απομάκρυνση των λυόμενων οικίσκων και η απόδοσή τους στο ΥΠΕΧΩΔΕ, δίνει το πράσινο φως για την ανάπλαση ενός χώρου που μπορεί να αξιοποιηθεί και να αποτελέσει χώρο πρασίνου και αναψυχής.

Παράλληλα, οι άνθρωποι που κατοικούσαν στους λυόμενους οικίσκους, αντιμετωπίστηκαν με σεβασμό και έγινε μεγάλη προσπάθεια να βρεθεί η καλύτερη δυνατή, για αυτούς λύση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Νέος Πρόεδρος του ΑΣΔΑ ο Τσίρμπας – Το παρασκήνιο με Παχατουρίδη

Peristeri News

Leave a Comment