PeristeriNews.gr
Πολιτική

Τέλος στις επικουρικές συντάξεις προαναγγέλλει ο Γ. Κατρούγκαλος


Το τέλος των επικουρικών συντάξεων, αλλά με τρόπο που «να μην έχουν χασούρα οι συνταξιούχοι» προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος, στην τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε χθες το βράδυ στο Star.

«Τέλος οι επικουρικές», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι  «η επικουρική σύνταξη είχε λόγο ύπαρξης στο παρελθόν γιατί χρηματοδοτείτο αποκλειστικά από τις εισφορές των εργοδοτών και των εργαζομένων».

«Τα τελευταία χρόνια το μεγαλύτερο κομμάτι στα περισσότερα ταμεία της χρηματοδότησης ήταν από το κράτος. Γι’ αυτό το λόγο αν εφαρμόζαμε την περίφημη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος που είναι στο μνημόνιο θα οδηγούμαστε σε τυφλές μειώσεις στις επικουρικές», σημείωσε.

«Αν έπρεπε να καταλήξουμε αποκλειστικά στην εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, οι περισσότερες από αυτές τι επικουρικές θα μειώνονταν κατά 50 ή 60% και εμείς θέλουμε να διασώσουμε το εισόδημα των συνταξιούχων, δεν θέλουμε να το καταβαραθρώσουμε», πρόσθεσε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε πως «πάνω σε αυτή τη σύνταξη (την εθνική σύνταξη) θα έρχεται να καθίσει αυτή που θα αντιστοιχεί στις εισφορές, μία σύνταξη που θα εγγυάται σε όλους ότι ξεφεύγουν από το κίνδυνο της φτώχειας», ενώ έθεσε το όριο της εθνικής σύνταξης στα 390 ευρώ το μήνα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment