PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Τέλος στη δράση δύο συμμοριών για ανθρωποκτονίες και εκβιάσεις


Τέλος στη δράση δύο συμμοριών αλλοδαπών που διέπρατταν ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονίας και εκβιάσεις σε βάρος ομοεθνών τους, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, έβαλε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε πρωινές και απογευματινές ώρες της Πέμπτης, σε Άγιο Παντελεήμονα και Κυψέλη, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε, συνελήφθησαν συνολικά εννέα μέλη των δύο εγκληματικών αυτών ομάδων, ενώ στις δικογραφίες που σχηματίστηκαν περιλαμβάνονται ακόμα 10 άτομα.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και στο πλαίσιο προανακριτικής έρευνας, εξακριβώθηκε η εγκληματική δράση των δύο ομάδων, τα μέλη των οποίων εμπλέκονται συνολικά σε δύο ανθρωποκτονίες, πέντε απόπειρες ανθρωποκτονίας και τρεις περιπτώσεις εκβίασης.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο συμμορίες δρούσαν με σκοπό την επικράτησή τους στο κέντρο της Αθήνας και την εδραίωσή τους στην εκβίαση καταστηματαρχών, αποσπώντας τους χρήματα.

Κατά τις έρευνες κατασχέθηκαν οκτώ κινητά τηλέφωνα και δύο οχήματα.

Σε βάρος των εμπλεκόμενων σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της συμμορίας, ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, εκβίασης, φθοράς κατά συναυτουργία, απειλής κατά συναυτουργία, απλές σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών τους και τη διακρίβωση της συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις συνεχίζονται.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στη φυλακή ο Ιρακινός που μαχαίρωσε την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Τροχαίο δυστύχημα με αυτοκίνητο στο Σκαραμαγκά

Peristeri News

Πόσο κοστίζει φέτος το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης

Peristeri News

Leave a Comment