PeristeriNews.gr
Πολιτική

Τελικά το «θολώνει» του Πολάκη για τους νεκρούς έγινε «μαυρίζει»


Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, για την τραγωδία στο Μάτι ότι «αποτελεσματικά λειτούργησε το σύνολο των μηχανισμών του κράτους, όσο και αν ο τελικός αριθμός των θυμάτων «θολώνει» την εικόνα» το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων φαίνεται πως προχώρησε σε αλλαγές στο αρχικό κείμενο.

Ειδικότερα, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων προχώρησε σε αντικατάσταση της λέξης «θολώνει» με τη λέξη «μαυρίζει» χωρίς να υπάρξει κάποια επίσημη ενημέρωση στους συνδρομητές ή τους αναγνώστες του, με την αλλαγή πλέον στο νόημα να είναι προφανής.

Σημειώνεται πως στην αρχική εκδοχή της συνέντευξης του κ. Πολάκη, τόσο στην επίμαχη τελευταία ερώτηση (τελευταία παράγραφο) όσο και στον πρόλογο της συνέντευξης η λέξη είναι «θολώνει», ενώ στην αναθεωρημένη εκδοχή η λέξη έχει αλλάξει σε «μαυρίζει» και στις δύο περιπτώσεις.

Τα ερωτήματα πλέον που προκύπτουν είναι αν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο υπέπεσαν σε λάθος, βάζοντας στο στόμα του υπουργού λέξη που δεν είπε, ή αν, επειδή ο υπουργός χρησιμοποίησε την λέξη «θολώνει» και μετά τον σάλο που προκλήθηκε, το ΑΜΠΕ έσπευσε να «διορθώσει» την φράση προκειμένου να τον προστατεύσει.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment