PeristeriNews.gr
Πολιτική

Τελεσίγραφο στην ΠΟΕ-ΟΤΑ: «Ή δουλεύετε ή τη Δευτέρα απολύεστε»


Έτοιμο το διάταγμα για την κατάργηση των θέσεων τους.

Την Δευτέρα θα βρεθούν στην ανεργία όλοι οι εργαζόμενοι στους τομείς καθαριότητας των Δήμων στα πολεοδομικά συγκροτήματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης εάν δεν βοηθήσουν μέσα στο Σαββατοκύριακο του ιδιώτες που θα μαζεύουν τα σκουπίδια.

Η κυβέρνηση έχει ήδη ετοιμάσει το προεδρικό Διάταγμα με το οποίο θα καταργείται το σύνολο των οργανικών θέσεων των εργαζομένων στους τομείς καθαριότητας αυτών των ΟΤΑ.

Την απόφαση αυτή έλαβε σήμερα η διυπουργική επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, όπου και αποφασίστηκαν όλες οι τελικές ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν προκειμένου να ξεκινήσει από σήμερα η αποκομιδή των σκουπιδιών όπως έχουν υποσχεθεί από χθες οι αρμόδιοι υπουργοί.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Χάρης Καστανίδης, Δημήτρης Ρέππας, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Χρήστος Παπουτσής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο υφυπουργός Θάνος Μωραΐτης.

Τα κυβερνητικά στελέχη αναμένουν σε λίγη ώρα τον πρωθυπουργό στη Βουλή προκειμένου να τον ενημερώσουν για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο μέτωπο με την ΠΟΕ-ΟΤΑ και να δοθεί το πράσινο φως ώστε να ξεκινήσει η επιχείρηση ανακατάληψης των ΧΥΤΑ από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Μόσιαλος για καταλήψεις

Λίγο νωρίτερα ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι καταλήψεις δημοσίων κτιρίων ως μορφή συνδικαλιστικών κινητοποιήσεων με απόφαση ή κάλυψη συνδικαλιστικών οργάνων θεωρούνται απεργίες . προφανώς παράνομες και καταχρηστικές. Συνεπάγεται αντίστοιχη περικοπή από τις αποδοχές θα γίνεται από ενιαία αρχή πληρωμών ή από τον ενιαίο φορέα για όλες τις καταλήψεις από την έναρξη τους.»

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Με 159 «ναι» πέρασε το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τη Νίκη οι Νίκος Αναδιώτης και Άκης Τσελέντης

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

Leave a Comment