PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Τελευταία πτήση του Ariane 5 για το 2010.


Ο Ευρωπαϊκός πύραυλος, Ariane 5, ολοκλήρωσε την έκτη και τελική δοκιμασία για το 2010,τοποθετώντας 2 δορυφόρους πάνω από την Γη.

Ο Ευρωπαϊκός πύραυλος, Ariane 5, ολοκλήρωσε την έκτη και τελική δοκιμασία για το 2010,τοποθετώντας 2 δορυφόρους πάνω από την Γη.

Ο πύραυλος απογειώθηκε χθες στις 21.27 ώρα Γαλλίας από την διαστημική βάση Κούρου, που βρίσκεται στην Γαλλικη περιοχή Γκουιάνα.

Ο μεγαλύτερος ‘’επιβάτης’’ του πυραύλου ήταν ο Hispasat-1E, μια πλατφόρμα 5,3 τόνων που θα μετέφερε μια μεγάλη γκάμα δεδομένων και βίντεο στην Ευρώπη και στην Αμερική.

Ο 2,7 τόνων Koreasat-6 θα έχει τον έλεγχο για τις υπηρεσίες της τηλεόρασης και των τηλεπικοινωνιών για την Νότια Κορέα.

‘’Είναι η 41η συνεχόμενη επιτυχία του Ariane 5 και μέσα στο 2010 θα έχουμε εκτοξεύσει 12 από τους 20 δορυφόρους τηλεπικοινωνιών που υπάρχουν στον κόσμο, αυτό μας δίνει ένα μερίδιο αγοράς 60%.’’Είπε ο Jean-Yves Le Gall, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ariane 5.

Η πρώτη ‘’εκδρομή’’ του πυραύλου στο διάστημα για το 2011, είναι πιθανό να αφορά μια αποστολή για ανεφοδιασμό του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS).

Ο Ariane θα χρησιμοποιηθεί για να βάλει τον Ευρωπαϊκό, 20 τόνων ATV-Johannes Kepler σε χαμηλή, γήινη τροχιά. Η πτήση είναι προγραμματισμένη για τις 15 Φεβρουαρίου. Ο ATV-Johannes Kepler θα κουβαλάει περισσότερο από 6 τόνους καυσίμου, αέρα, φαγητού και εξοπλισμού για τους αστροναύτες του σταθμού.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Google: Μάθε αν έχουν διαρρεύσει οι κωδικοί σου

Peristeri News

Πώς η οθόνη μας γυρνάει τούμπα

Peristeri News

Η Google καταργεί τα cookies

Peristeri News

Leave a Comment