Τεχνολογία

Τελευταία πτήση του Ariane 5 για το 2010.

Ο Ευρωπαϊκός πύραυλος, Ariane 5, ολοκλήρωσε την έκτη και τελική δοκιμασία για το 2010,τοποθετώντας 2 δορυφόρους πάνω από την Γη.

Ο Ευρωπαϊκός πύραυλος, Ariane 5, ολοκλήρωσε την έκτη και τελική δοκιμασία για το 2010,τοποθετώντας 2 δορυφόρους πάνω από την Γη.

Ο πύραυλος απογειώθηκε χθες στις 21.27 ώρα Γαλλίας από την διαστημική βάση Κούρου, που βρίσκεται στην Γαλλικη περιοχή Γκουιάνα.

Ο μεγαλύτερος ‘’επιβάτης’’ του πυραύλου ήταν ο Hispasat-1E, μια πλατφόρμα 5,3 τόνων που θα μετέφερε μια μεγάλη γκάμα δεδομένων και βίντεο στην Ευρώπη και στην Αμερική.

Ο 2,7 τόνων Koreasat-6 θα έχει τον έλεγχο για τις υπηρεσίες της τηλεόρασης και των τηλεπικοινωνιών για την Νότια Κορέα.

‘’Είναι η 41η συνεχόμενη επιτυχία του Ariane 5 και μέσα στο 2010 θα έχουμε εκτοξεύσει 12 από τους 20 δορυφόρους τηλεπικοινωνιών που υπάρχουν στον κόσμο, αυτό μας δίνει ένα μερίδιο αγοράς 60%.’’Είπε ο Jean-Yves Le Gall, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ariane 5.

Η πρώτη ‘’εκδρομή’’ του πυραύλου στο διάστημα για το 2011, είναι πιθανό να αφορά μια αποστολή για ανεφοδιασμό του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS).

Ο Ariane θα χρησιμοποιηθεί για να βάλει τον Ευρωπαϊκό, 20 τόνων ATV-Johannes Kepler σε χαμηλή, γήινη τροχιά. Η πτήση είναι προγραμματισμένη για τις 15 Φεβρουαρίου. Ο ATV-Johannes Kepler θα κουβαλάει περισσότερο από 6 τόνους καυσίμου, αέρα, φαγητού και εξοπλισμού για τους αστροναύτες του σταθμού.

Related posts

Τι μπορεί να κρύβει η υπερθέρμανση των κινητών τηλεφώνων

Peristeri News

Δέχτηκε επίθεση από χάκερ η Google

Peristeri News

Ο ιδανικός χρόνος χρήσης στα κινητά τηλέφωνα

Peristeri News

Leave a Comment