PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Τέμπη: Στον ανακριτή και ο σταθμάρχης της επόμενης βάρδιας


Στον ανακριτή οδηγείται το πρωί της Δευτέρας και ο σταθμάρχης της επόμενης βάρδιας από την αυτήν που σημειώθηκε το δυστύχημα στα Τέμπη, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων – Μακεδονικό Πρακτορείο.

Στόχος της κλήσης είναι να συλλέξει ο ανακριτής όλες τις πληροφορίες που απαιτούνται προκειμένου να σχηματιστεί πλήρης εικόνα για το τι συνέβη το βράδυ της τραγωδίας.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα κληθούν από τον ανακριτή και άλλα πρόσωπα.

Υπενθυμίζεται ότι για την τραγωδία στα Τέμπη απολογήθηκε χθες ο 59χρονος σταθμάρχης της Λάρισας, στη βάρδια του οποίου σημειώθηκε το σιδηροδρομικό δυστύχημα. Ο 59χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος.Ο σταθμάρχης αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες, όπως την κακουργηματική πράξη της διατάραξης ασφαλείας των συγκοινωνιών, αλλά και του πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματος της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και της σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή.

Όπως τόνισε ο δικηγόρος του 59χρονου, ο εντολέας του αναγνωρίζει το λάθος του στον βαθμό που του αναλογεί. Ο σταθμάρχης υποστήριξε ότι ήταν μόνος του στη βάρδια και ότι είχε να διαχειριστεί τη σιδηροδρομική ασφάλεια της κεντρικής Ελλάδας για είκοσι λεπτά.

Παράλληλα, εντολή για κατεπείγουσα έρευνα προκειμένου να εξετασθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις, με τις οποίες χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη στον προϊστάμενο του σταθμάρχη που τον τοποθέτησε στη βάρδια, έδωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας η έρευνα διετάχθη προκειμένου να αναζητηθούν άμεσα ευθύνες από τους γιατρούς που τη χορήγησαν. Παράλληλα δόθηκε εντολή να τεθούν σε αργία όσοι προκύψει ότι εμπλέκονται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο επιθεωρητής σταθμάρχης υποστηρίζει ότι είχε τοποθετήσει στην βάρδια του σταθμού της Λάρισας τρεις ανθρώπους, χωρίς ωστόσο να διαψεύδει τον σταθμάρχη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Επίθεση με μαχαίρι σε γυναίκα στην Ερμού

Peristeri News

Ο γιος του Γιώργου Παπανδρέου διορίστηκε επικεφαλής στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Νίκαια: Σκότωσε στη μέση του δρόμου τον γαμπρό του με καραμπίνα

Peristeri News

Leave a Comment