PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Τέμπη: Νέα πρόσωπα στο κάδρο των ερευνών


Σε πλήρη εξέλιξη είναι η ανακριτική έρευνα για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ενώ στο μικροσκόπιο των αρχών αναμένεται να μπουν νέα πρόσωπα, εκτός δηλαδή από τον σταθμάρχη Λάρισας ο οποίος έχει προφυλακιστεί.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αναζητούνται και αλλού ευθύνες για το φονικό δρομολόγιο και αναμένεται να διευρυνθούν τα άτομα στα οποία θα αποδοθούν κατηγορίες.

Τα πρόσωπα τα οποία βρίσκονται στο κάδρο των αρχών είναι δύο, σύμφωνα πάντα με την δημόσια τηλεόραση. Πρόκειται για τον προϊστάμενο επιθεώρησης και τον δεύτερο σταθμάρχη ο οποίος φέρεται να έφυγε νωρίτερα από την βάρδια του.

Σήμερα είναι πιθανό να κληθούν κάποια άτομα για ανωμοτί κατάθεση.

Στο μεταξύ έχουν κληθεί εν ενεργεία και συνταξιούχοι σταθμάρχες, για να συνεισφέρουν στην έρευνα. Χθες το απόγευμα ολοκλήρωσε την κατάθεσή του ο πρώην σταθμάρχης της Λάρισας, Γιάννης Κολλάτος, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι εάν υπήρχε το ηλεκτρονικό σύστημα και αν λειτουργούσαν οι φωτεινοί σηματοδότες, τότε τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών Λάρισας, ο οποίος εποπτεύει την έρευνα για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, με εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Σταμάτης Δασκαλόπουλος έχει ζητήσει την σύγκληση της ολομέλειας των εφετών Λάρισας προκειμένου να οριστούν δύο εφέτες ειδικοί ανακριτές (τακτικός και αναπληρωτής) για να ερευνήσουν ενδελεχώς και γρήγορα την υπόθεση. Έως ότου συγκληθεί η ολομέλεια, η οποία αναμένεται άμεσα, η ανάκριση θα συνεχίζεται.

Σε μια τελευταία εξέλιξη, το πρωί της Τετάρτης συγγενείς θυμάτων, μέσω του δικηγόρου τους, να μην ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή η υπόθεση. Σε δελτίου Τύπου του δικηγορικού γραφείου αναφέρεται ότι σήμερα θα καταθέσουν στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας αίτημα προκειμένου να εκφράσουν την αντίρρησή τους στον ορισμό εφετών για την ποινική έρευνα και να ζητήσουν αντί αυτού να οριστεί από το Πρωτοδικείο Λάρισας δεύτερος ανακριτής, ο οποίος θα συνδράμει στο έργο της τη δικαστική λειτουργό που χειρίζεται την υπόθεση από την πρώτη στιγμή.

«Πρέπει να έγινε τράκα»: Οι συνομιλίες του σταθμάρχη μετά την τραγωδία στα Τέμπη

Κρίσιμης σημασίας για την διερεύνηση όσων συνέβησαν το βράδυ της φονικής σύγκρουσης των δύο τρένων θεωρείται το καταγραφικό της επιβατικής αμαξοστοιχίας, που είναι στη διάθεση των Αρχών.

Στο πλαίσιο αυτό αποκαλυπτικά είναι τα ηχητικά ντοκουμέντα που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας με πρωταγωνιστή τον κατηγορούμενο σταθμάρχη της Λάρισας ο οποίος επικοινωνεί με τον ρυθμιστή κυκλοφορίας στην Αθήνα.

Στις συνομιλίες φαίνεται βέβαιος ότι έδιωξε το μοιραίο Intercity 62 από τη σωστή κατεύθυνση, ενώ όταν αργότερα ο ρυθμιστής κυκλοφορίας τον ρωτάει τι έχει γίνει απαντάει «Αμάν!» και «Πρέπει να έγινε τράκα».

Επανεξετάζονται σήμερα δύο σοροί

Σήμερα το πρωί ήταν προγραμματισμένο να γίνει η επανεξέταση δύο σορών που έφτασαν στο νεκροτομείο Λάρισας μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Η επανεξέταση ζητήθηκε από τις οικογένειες των θυμάτων, παρουσία τεχνικού συμβούλου που έχουν ορίσει οι ίδιες.

Επιβεβαιώνοντας την είδηση η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή, ανέφερε ότι δύο οικογένειες αιτήθηκαν από την ανακρίτρια επανεξέταση, η οποία με τη σειρά της έκανε δεκτά τα αιτήματα και έδωσε διαταγή να ξεκινήσει σήμερα, στις 8:00, η διαδικασία.

Αναφερόμενη στις σορούς που έχουν ταυτοποιηθεί, είπε ότι έχουν ταυτοποιηθεί με πιστοποιητικά θανάτου 29 άνδρες και 26 γυναίκες, ενώ ένας άνδρας δεν έχει ταυτοποιηθεί (έχει γίνει λήψη dna αλλά δεν υπάρχει dna για σύγκριση). Επομένως υπάρχει μία αταυτοποίητη σορός και μια οικογένεια που αναζητάει το παιδί της που δεν έχει εντοπιστεί.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Επίθεση με μαχαίρι σε γυναίκα στην Ερμού

Peristeri News

Ο γιος του Γιώργου Παπανδρέου διορίστηκε επικεφαλής στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Νίκαια: Σκότωσε στη μέση του δρόμου τον γαμπρό του με καραμπίνα

Peristeri News

Leave a Comment