PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Τέμπη: Η κατάσταση των τραυματιών στα νοσοκομεία της Λάρισας


Συγκλονισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο τις εξελίξεις από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, εκεί όπου 57 άτομα έχασαν τόσο άδικα την ζωή τους. Την ίδια ώρα σοκάρουν οι πληροφορίες που έρχονται στο φως για τον σταθμάρχη.

Ακόμη, ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Λάρισας αναφέρθηκε στην κατάσταση που βρίσκονται οι τραυματίες που βρέθηκαν ζωντανοί στις επιχειρήσεις διάσωσης από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας από τους 20 που νοσηλεύονταν έχουν μείνει στο νοσοκομείο 7 ασθενείς, οι άλλοι έχουν πάρει εξιτήριο. Οι 6 νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους και ένας στην εντατική με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Στο Πανεπιστημιακό Λάρισας από τους 25 ασθενείς, πλέον νοσηλεύονται 13, οι εννιά σε κοινούς θαλάμους και 4 στην εντατική. Ένα περιστατικό με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση έχει διακομιστεί στη Θεσσαλονίκη και ένα περιστατικό με εγκαύματα στο Παπανικολάου.

Η ώρα της απολογίας για τον σταθμάρχη

Εντός της ημέρας αναμένεται η απολογία του σταθμάρχη, ο οποίος αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες, για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Ο κατηγορούμενος έλαβε προθεσμία την Πέμπτη και αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα, Σάββατο (4/3) στον ανακριτή.

«Από ανθρώπινη πλευρά είναι πραγματικά συντετριμμένος. Ο άνθρωπος αναλογίζεται αυτό που έγινε και δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της ευθύνης. Ανέλαβε την ευθύνη μέσα στα πλαίσια που του αναλογεί, αλλά όπως είπα και σε συναδέλφους σας, αυτό το οποίο μετράει είναι να ψάξουμε όχι το δέντρο αλλά το δάσος, γιατί εδώ πέρα υπάρχει ένα δάσος ευθυνών. Το δικό μας μερίδιο το λαμβάνουμε από εκεί και πέρα είναι δουλειά της δικαιοσύνης και πιστεύω ότι η δικαιοσύνη θα κάνει πολύ καλά τη δουλειά της. Είμαι σίγουρος, πεπεισμένος» είχε πει προ ημερών ο συνήγορός του, Στέφανος Πατζαρτζίδης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, η μοιραία αμαξοστοιχία κινούνταν για περισσότερο από 16 λεπτά σε λάθος γραμμή και ο σταθμάρχης πόρων είχε ενημερώσει τον συνάδερφό του ήδη από τις 23.05 πως η εμπορική αμαξοστοιχία είχε καθοδική πορεία προς Αθήνα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Επίθεση με μαχαίρι σε γυναίκα στην Ερμού

Peristeri News

Ο γιος του Γιώργου Παπανδρέου διορίστηκε επικεφαλής στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Νίκαια: Σκότωσε στη μέση του δρόμου τον γαμπρό του με καραμπίνα

Peristeri News

Leave a Comment