PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ταϊλάνδη: Πυροβολισμοί σε παιδικό σταθμό – Τουλάχιστον 31 νεκροί


Η αστυνομία στην Ταϊλάνδη ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Πέμπτη σε πυροβολισμούς σε παιδικό σταθμό στα βορειοδυτικά της χώρας.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας έκανε λόγο για 31 νεκρούς σε περιστατικό με πυρά σε επαρχία της βορειοανατολικής Ταϊλάνδης. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι παιδιά και ενήλικες.

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε ότι το περιστατικό έγινε σε παιδικό σταθμό στη Νονγκ Μπούα Λάμπου.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, ο φερόμενος ως δράστης στη μαζική επίθεση είναι πρώην αστυνομικός, ο οποίος σκότωσε επίσης τη γυναίκα και το παιδί του και έπειτα αυτοκτόνησε.

Ο πρωθυπουργός της χώρας έχει ζητήσει από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να αναλάβουν δράση και να συλλάβουν τον δράστη, δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Το ποσοστό οπλοκατοχής στη Ταϊλάνδη είναι υψηλό συγκριτικά με κάποιες άλλες χώρες της περιοχής, και τα επίσημα στοιχεία δεν περιλαμβάνουν τον πολύ υψηλό αριθμό παράνομων όπλων.

Τα περιστατικά με πυρά, όπως το σημερινό, είναι σπάνια. Ωστόσο το 2020 ένας στρατιώτης, εξοργισμένος με την αποτυχία μιας συμφωνίας για ακίνητα, σκότωσε τουλάχιστον 29 ανθρώπους και τραυμάτισε 57 σε μια επίθεση σε τέσσερις τοποθεσίες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment