PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Τα θέματα που θα θέσει στο σημερινό Δ.Σ. η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου


Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου στην σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα θέσει εκτός ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω θέματα:

1) Οι κάτοικοι της γειτονιάς κάτω από την οδό Γούναρη είναι δικαιολογημένα ξεσηκωμένοι λόγω της πρόθεσης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας να λειτουργήσει κεραία στην ταράτσα πολυκατοικίας επί της οδού Μαυροκορδάτου. Το συγκεκριμένο σημείο είναι εξαιρετικά πυκνοδομημένο και πυκνοκατοικημένο, ενώ σε πολύ κοντινή απόσταση λειτουργούν παιδικοί σταθμοί και φροντιστήρια. Σε αναμονή σύνδεσης της κεραίας η οποία έχει ήδη εγκατασταθεί «μεταμφιεσμένη» σε καμινάδα τζακιού (!), οι κάτοικοι έχουν απειληθεί με επέμβαση ΜΑΤ, γι αυτό εκτός από συλλογή υπογραφών, διαβήματα κλπ έχουν οργανώσει ομάδες επαγρύπνησης. Ενώ σε συνάντηση που είχαν κάνει με την δημοτική αρχή δεν είχαν βρει ανταπόκριση, χθες λόγω της μαζικής κινητοποίησής τους είχαν την τιμή να δεχτούν επίσκεψη από τον κ. δήμαρχο και κ.κ. αντιδημάρχους και να λάβουν κάποιες υποσχέσεις περί «νομικής διευθέτησης» του ζητήματος.

Ζητάμε :

– Να δοθεί ο λόγος στους εκπροσώπους των κατοίκων ώστε να εκθέσουν οι ίδιοι το θέμα στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου

– Να πάρει το δημοτικό συμβούλιο την απόφαση για την άμεση οριστική λύση του προβλήματος, η οποία είναι μόνο ΜΙΑ : το δημοτικό συμβούλιο ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ, αποφασίζοντας να δώσει εντολή σε συνεργείο του δήμου να απεγκαταστήσει την κεραία. Θεωρούμε πως τα υπόλοιπα είναι απλά υπεκφυγές.

 

2) Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου, έχοντας πάντα ως μοναδική και απόλυτη προτεραιότητα την εκπροσώπηση των δικαιωμάτων της πλειοψηφίας του Περιστεριώτικου λαού όσον αφορά τόσο την ποιότητα ζωής όσο και το δημόσιο χρήμα, όπως είναι γνωστό έχει καταγγείλει σε όλους τους τόνους την μεθοδευόμενη από την δημοτική αρχή εκχώρηση της πρώην 1ης Παιδικής Χαράς σε ιδιώτες μέσω της μετατροπής της σε αναψυκτήριο – μπαρ.

Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου ενημερώνει το δημοτικό συμβούλιο πως ως συνέχεια των ανωτέρω ενεργειών, έχουμε καταθέσει στην αρμόδια αρχή (υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης) αιτιολογημένη αίτηση για έλεγχο νομιμότητας της διαδικασίας εκχώρησης και απαίτηση για την ακύρωσή της.

Το σχετικό έγγραφο που κατατέθηκε (Αίτηση Ακύρωσης εκχώρησης ΟΤ 287 (1η Παιδική Χαρά Δήμου Περιστερίου)).

Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου δηλώνει πως θα συνεχίσει να καλεί τους κατοίκους να ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ με την αγωνιστική τους δράση την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων χώρων που προωθεί η δημοτική αρχή.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Leave a Comment