PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Τα στοιχεία για την κλινική «Ταξιάρχαι» στα χέρια των Αρχών


Σε σίριαλ εξελίχθηκε το προηγούμενο διάστημα το θέμα της εμφάνισης κρουσμάτων κορωνοϊού στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι.

Όλο το προηγούμενο διάστημα οι ιθύνοντες της κλινικής, το προσωπικό αλλά και ασθενείς προχώρησαν στις απαραίτητες καταθέσεις στις Αρχές που χειρίζονταν την υπόθεση πριν αυτή φτάσει στην Εισαγγελία της Αθήνας που διενεργεί έρευνα για το θέμα.

Συγκεκριμένα, με την υπόθεση ασχολήθηκαν τόσο η Εθνική Αρχή Διαφάνειας όσο και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής που είναι αρμόδιες για τις ιδιωτικές κλινικές.

Από τους ιθύνοντες της κλινικής προκύπτει ότι οι Αρχές έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα στοιχεία έχοντας προχωρήσει σε ενδελεχή έλεγχο και καταθέσεις.

Ο διευθυντής της κλινικής ενημέρωσε τις Αρχές ότι έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες στην κλινική από την πρώτη στιγμή.

Σύμφωνα με τον διευθυντή ο ασθενής 0 ήταν εξωτερικός ασθενής που υποβαλλόταν σε αιμοκαθάρσεις τρείς φορές την εβδομάδα και είχε προέλθει όπως και άλλοι ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό από άλλη κλινική στην περιοχή της Καλλιθέας που έκλεισε πρόσφατα.

Οι ενέργειες που έγιναν

Στις 20.04.2020 ο ασθενής 0 (πρώτος ασθενής με κορωνοϊό) προσήλθε στην κλινική για αιμοκάθαρση και οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε συμπτώματα με αποτέλεσμα να οδηγηθεί άμεσα στο χώρο απομόνωσης όπου εξετάστηκε από τον εφημερεύοντα γιατρό.

Μια μέρα μετά μόλις φάνηκε ότι είναι θετικός εκλήθη το ΕΚΑΒ που τον μετέφερε στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Άμεσα ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ και έγιναν 39 τεστ για COVID-19, τα οποία η κλινική είχε προμηθευτεί αρκετές μέρες πριν εμφανιστεί το πρώτο κρούσμα.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της κλινικής με πρωτοβουλία τους έστειλαν ακόμα δυο ασθενείς στο «Λαϊκό Νοσοκομείο» αφού είχαν βγει θετικοί στο τεστ αντισωμάτων.

Όλα τα παραπάνω έγιναν με άμεσες κινήσεις στις 21.4.2020.

Μια μέρα μετά, στις 22.4.2020 επισκέφθηκαν την κλινική άνθρωποι του ΕΟΔΥ και ξεκίνησαν να κάνουν τεστ και ιχνηλάτιση σε όλο το προσωπικό της κλινικής, στους ασθενείς και στους συγγενείς τους.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε το προσωπικό για το κρούσμα κορωνοϊού και παρέμεινε στην κλινική μόνο το απαραίτητο προσωπικό.

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων απομακρύνθηκε σε κατ΄οικον περιορισμό το προσωπικό που ήταν θετικό.

Όλα τα παραπάνω προκύπτουν από τις αναφορές των ανθρώπων στην κλινική «Ταξιάρχαι».

Οι ασθενείς στάθηκαν στις οδηγίες που δόθηκαν

Στις αναφορές συμπεριλαμβάνονται και μαρτυρίες ασθενών που προέρχονταν κυρίως από την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού της Κλινικής όπου και εμφανίστηκε κρούσμα.

Μεταξύ των ασθενών υπήρξαν αρκετοί που ανέφεραν ότι η είσοδος στη μονάδα τεχνητού γινόταν από την πλαϊνή είσοδο, στην οποία γινόταν θερμομέτρηση σε συνεχή βάση, χορήγηση αντισηπτικού και χρήση μάσκας.

Σχετικά με τις αποστάσεις είπαν ότι τηρούνταν την ώρα της αιμοκάθαρσης ενώ τα απαραίτητα τεστ έγιναν σε όλους μια μέρα μετά την ανακοίνωση κρουσμάτων στην κλινική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί ασθενείς ανέφεραν ότι τους δόθηκαν αρκετές φορές οδηγίες από τους γιατρούς.

Την υπόθεση έχει στα χέρια της η Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα η Εισαγγελία Αθηνών που διενεργεί έρευνα για το θέμα, βάσει των στοιχείων και των καταθέσεων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα στα Εξάρχεια (vid)

Peristeri News

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Leave a Comment