PeristeriNews.gr
Πολιτική

Τα «όχι» και τα «ναι» που θα πει η Ν.Δ. την Κυριακή



«Όχι» στο νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων θα πει η Ν.Δ. στην ψηφοφορία επί του πολυνομοσχεδίου την Κυριακή, θα στηρίξει ωστόσο επιμέρους ιδιωτικοποιήσεις, όπως αυτές των 14 αεροδρομίων.

Σε σύσκεψη της ομάδας κοινοβουλευτικού έργου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθορίστηκαν οι γενικές θέσεις με τις οποίες θα προσέλθει στο κόμμα στην ολομέλεια κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της Γιώργο Κουμουτσάκο, η Ν.Δ. θα καταψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο. Επίσης θα πει «όχι» στους νέους φόρους, αλλά θα εξετάσει επιμέρους φοροελαφρύνσεις.

Αρνητική είναι η θέση της και στο θέμα του «κόφτη» και ως προς τον μηχανισμό και ως προς το περιεχόμενο.

Επίσης, όπως προαναφέρθηκε, είναι αρνητική στο νέο ταμείο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, με τον τρόπο που έρχεται προς θεσμοθέτηση. Διευκρινίζεται πάντως ότι τάσσεται υπέρ των επιμέρους ιδιωτικοποιήσεων, όπως αυτές των 14 αεροδρομίων.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμφωνεί σε διαρθρωτικές αλλαγές, όπως η μετατροπή της ΓΓΔΕ σε Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Τέλος, η Ν.Δ. τάσσεται εναντίον της άρσης προστασίας της πρώτης κατοικίας, ενώ δηλώνει ότι εξετάζει τη στάση της ως προς επιμέρους στοιχεία διαχείρισης των ιδιωτικών δανείων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Δημοσκόπηση: Ανοίγει την διαφορά η ΝΔ με 15,4 μονάδες

Peristeri News

Β. Κικίλιας: Οι φωτιές στο όρος Αιγάλεω είναι εγκληματική συμπεριφορά

Peristeri News

Μ. Συρεγγέλα: Με κυβέρνηση Μητσοτάκη οι νόμοι εφαρμόζονται

Peristeri News

Leave a Comment