PeristeriNews.gr
Πολιτική

Τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου κατά τον εορτασμό των Θεοφανείων


Με λαμπρότητα, αλλά και αυστηρά μέτρα προστασίας γιορτάστηκε η ημέρα των Θεοφανείων ανά τη χώρα.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέλεξε να βρεθεί στην ακριτική Γαύδο, ενώ ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε τον Άη Στράτη και τη Λήμνο.

Στο πρώτο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά, η τελετή του Αγιασμού των υδάτων έγινε από τον Μητροπολίτη Πειραιώς & Φαλήρου κ. Σεραφείμ.

Στην τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού, παραβρέθηκε η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας, ενώ άνδρες του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων έπιασαν τον Σταυρό. «Σήμερα είναι ημέρα ελπίδας και φώτισης για όλες και όλους. Το 2022 μπορεί και πρέπει να είναι η χρονιά που θα αξιοποιήσουμε τα επιτεύγματα της επιστήμης, θα νικήσουμε την πανδημία και θα πάρουμε πίσω τη ζωή μας» τόνισε ο Γ. Πλακιωτάκης.

Νωρίτερα στον καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία. Την ευχή να είναι η τελευταία χρονιά που η μεγάλη εορτή των Θεοφανείων τελείται υπό αυτές τις συνθήκες της πανδημίας, εξέφρασε από τη Μητρόπολη Αθηνών ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και προέτρεψε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να σπεύσουν να εμβολιαστούν τονίζοντας ότι είναι το πιο ισχυρό όπλο που έχουμε απέναντι στον κορωνοϊό.

«Σήμερα, γιορτή των Θεοφανείων, ημέρα που γιορτάζουμε τη βάφτιση του Χριστού και που φέρει το βαθύ συμβολικό μήνυμα της πνευματικής αναγέννησης, καλούμαστε να δούμε με μεγαλύτερη διαύγεια τις επιλογές μας, τη στάση μας απέναντι στη ζωή, την ηθική μας υποχρέωση απέναντι στους συνανθρώπους μας. Από το νοτιότερο άκρο της πατρίδας μας και της Ευρώπης, τη Γαύδο, κοντά στους νησιώτες μας που διαφυλάσσουν μια όμορφη κοιτίδα ελληνισμού, εύχομαι καλή φώτιση σε όλους μας, για ένα αύριο περισσότερο υπεύθυνο, αισιόδοξο και ελπιδοφόρο» ανέφερε στη δήλωση της η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στον Άγιο Ευστράτιο παραβρέθηκε για τον εορτασμό των Θεοφανείων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, Ιερόθεος και στη συνέχεια την τελετή Αγιασμού των Υδάτων και την κατάδυση του Σταυρού στο λιμάνι του νησιού.

«Το πραγματικό νόημα είναι η αλήθεια που σώζει και είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ, καθώς η χώρα δοκιμάζεται από την Όμικρον» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας ευχήθηκε χρόνια πολλά, «το φως της ελπίδας των Θεοφανείων να φωτίσει και τις ψυχές και τη ζωή και τους αγώνες του ελληνικού λαού με αισιοδοξία και δύναμη για να ξεπεραστούν όλες οι δυσκολίες».

Στη Λήμνο βρέθηκε ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. «Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες απανταχού της Γης. Εδώ από τη Λήμνο θέλω να εκφράσω την αμέριστη αλληλεγγύη μου για όλους τους κατοίκους των ακριτικών μας νησιών και να τους δεσμευθώ ότι θα κάνω ό,τι μπορώ για να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες δυσκολίες που βιώνουν» είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ανέφερε: «Η ευχή για τη σημερινή μέρα είναι, επιτέλους, να δώσουμε ένα τέλος στα ψέματα και τις αυταπάτες. Μην περιμένετε σωτήρες, μόνο ο λαός θα σώσει το λαό, μόνο η ενωμένη εργατική – λαϊκή πάλη, η κοινωνική συμμαχία, μπορούν να φωτίσουν πραγματικά το δρόμο της υπεράσπισης και ανάπτυξης της υγείας, της δουλειάς, του εισοδήματος του λαού μας».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜεΡΑ25 Μιχάλης Κριθαριδης, με αφορμή την ημέρα τόνισε: «Ελπίζουμε να πάψει η συσκότιση που έχει επιβάλλει η Μητσοτάκης Α.Ε. και τα ΜΜΕ όσον αφορά στη δημόσια υγεία και στην οικονομία, και οι αγώνες της κοινωνίας να φωτίσουν τη ζοφερή πραγματικότητα ώστε να την ανατρέψουν μέσα από τη ρήξη με το σαθρό σύστημα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment