PeristeriNews.gr
Πολιτική

Τα μηνύματα της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας για την 25η Μαρτίου


Με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, οι Έλληνες πολιτικοί τίμησαν την επέτειο της ελληνικής επανάστασης.

«Η 25η Μαρτίου 1821 αποτελεί ορόσημο για τον ελληνισμό, ιστορική αφετηρία ενός δύσκολου και μακροχρόνιου αγώνα για ελευθερία και ανεξαρτησία μετά από 400 χρόνια τουρκικού ζυγού, μέρα εθνικής αναγέννησης και ανάτασης, τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά το πέρας της μεγαλειώδους παρέλασης.

Πρόσθεσε ότι «με τη σημερινή λαμπρή παρέλαση τιμάμε τη μνήμη των ηρωικών προγόνων μας και αναλογιζόμαστε την ευθύνη μας απέναντι στην Ιστορία. Χρέος μας, με σύμπνοια και ομοψυχία, να φανούμε αντάξιοι των θυσιών τους. Χρόνια πολλά».

Κυρ. Μητσοτάκης: Στη σκιά της τραγωδίας στα Τέμπη ο εορτασμός – Απαραίτητος ο ιστορικός αναστοχασμός

«Ο φετινός εορτασμός της 25ης Μαρτίου διεξάγεται στη σκιά της τραγωδίας των Τεμπών», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης στην Αθήνα.

Η τραγωδία, συνέχισε, «καθιστά απαραίτητο τον ουσιαστικό ιστορικό αναστοχασμό, μας δίνει την ευκαιρία να εμπνευστούμε από τους θριάμβους του έθνους, να διδαχθούμε από τις τραγωδίες σε αυτή τη μακρά πορεία του ελληνικού έθνους».

«Η σημερινή ημέρα», συνέχισε ο πρωθυπουργός, είναι ημέρα γιορτής για τις ένοπλες δυνάμεις και πρόσθεσε πως «δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι οι σημαντικοί πόροι που κατανέμονται στην εθνική άμυνα προέρχονται από το υστέρημα του ελληνικού λαού, είναι όμως απαραίτητοι για να διαφυλάξουμε εθνική ανεξαρτησία που είναι προϋπόθεση για την κοινωνική πρόοδο και την κοινωνική συνοχή».

«Χρόνια πολλά Ελληνίδες και Έλληνες, χρόνια πολλά Ελλάδα» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Αλ. Τσίπρας: Σήμερα είναι μέρα περηφάνιας για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες

«Σήμερα είναι μέρα περηφάνιας για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες όπου γης», αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για την 25η Μαρτίου, ο οποίος βρίσκεται από χθες το βράδυ στην Τήλο, για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου.

Αναλυτικά αναφέρει: «Σήμερα είναι μέρα περηφάνιας για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες όπου γης. Είναι όμως και μέρα περισυλλογής. Για το τι έχουμε και τι μας πρέπει. Γιατί οι λαοί που παύουν να αγωνίζονται είναι καταδικασμένοι σε μαρασμό. Δικαιούμαστε μια καλύτερη πατρίδα. Και θα την αποκτήσουμε».

Ν. Ανδρουλάκης: Με ενότητα ο Ελληνισμός μπορεί να καταφέρει μεγάλα και σημαντικά

Μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης σε δηλώσεις του μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης στο Σύνταγμα.

«Θέλω να ευχηθώ χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες. Η επέτειος της 25ης Μαρτίου υπογραμμίζει πόσα μεγάλα και σημαντικά μπορεί να καταφέρει ο Ελληνισμός όταν ακολουθεί τον δρόμο της ενότητας και της αλληλεγγύης, αλλά και σε τι επώδυνες περιπέτειες μπορεί να οδηγηθούμε όταν επικρατεί η διχόνοια και η ιδιοτέλεια» δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Δ. Κουτσούμπας: Μόνο ο λαός μπορεί σώσει τον λαό στο δρόμο της ανατροπής

«Η Επανάσταση του 1821 επιβεβαιώνει ότι το καινούριο, το αναγκαίο και το επαναστατικό πάντα, στο τέλος, επικρατούν του παλιού και ξεπερασμένου» αναφέρει ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε μήνυμά του για την 25η Μαρτίου.

«Σήμερα παλιό και ξεπερασμένο είναι το σύστημα που βάζει τα κέρδη πάνω από την ανθρώπινη ζωή, ενώ υπάρχουν όλα τα απαραίτητα μέσα ώστε αυτή να προστατευτεί. Είναι το σύστημα που αναγκάζει τους εργαζόμενους, σε όλες τις χώρες, να δουλεύουν μέχρι τα βαθιά γεράματα χωρίς δικαιώματα, ενώ έχουν διαμορφωθεί όλες οι προϋποθέσεις για να ακολουθήσουμε την αντίθετη πορεία» σημειώνει ο κ. Κουτσούμπας.

Απέναντι σε αυτόν τον σύγχρονο ζυγό, όπως επισημαίνει, «είναι πολύ ελπιδοφόροι οι αγώνες των λαών που δυναμώνουν σε κάθε χώρα».

«Γιατί τελικά μόνο ο λαός μπορεί σώσει τον λαό στο δρόμο της ανατροπής. Και σε αυτήν την υπόθεση το ΚΚΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις» καταλήγει.

Γ. Πατούλης: Το φως του 21 μας δείχνει το δρόμο για μια Ελλάδα δυνατή και κυρίαρχη

«Πριν από 202 χρόνια οι Έλληνες άναψαν τη σπίθα της ελευθερίας στα Βαλκάνια μετά από τέσσερις αιώνες σκλαβιάς. Όπως τότε, έτσι και τώρα, έτσι και πάντα, με ενότητα και αποφασιστικότητα θα σταθούμε πιστοί στο ιστορικό μας καθήκον, για να υπερασπίσουμε με επιτυχία την ελευθερία, τη δημοκρατία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης.

«Το φως του 21 μας δείχνει το δρόμο για μια Ελλάδα δυνατή και κυρίαρχη.
Χρόνια πολλά!» κατέληξε ο κ. Πατούλης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment