PeristeriNews.gr
Αθλητικά

ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ! Χρυσή ολυμπιονίκης η Άννα Κορακάκη


Η 20χρονη Δραμινή Άννα Κορακάκη είναι η κορυφαία αθλήτρια του κόσμου στα 25 μέτρα με αεροβόλο πιστόλι.

Η νεαρή Ελληνίδα στέφθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης νικώντας στον τελικό τη Γερμανίδα Μόνικα Καρς και χάρισε στα ελληνικά χρώματα το δεύτερο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο, μετά το χάλκινο στα 10 μέτρα και πρώτο χρυσό μετά την Αθήνα, το 2004.

Έγραψε ιστορία η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, έφτασε τα 2 μετάλλια σε έναν θεσμό Ολυμπιακών Αγώνων!
Ο προηγούμενος αθλητής που το έχει κάνει αυτό ήταν ο θρυλικός υπεραθλητής Κωνσταντίνος Τσικλητήρας με 4 μετάλλια σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η 20χρονη αθλήτρια του Ωρίωνα Θεσσαλονίκης μετά από έναν εκπληκτικό τελικό, που σίγουρα έκανε πολλούς να λατρέψουν το άθλημα της σκοποβολής, επικράτησε με 8-6 της Γερμανίδας Καρς και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου γράφοντας ιστορία.

Η Άννα αφού προκρίθηκε ως πρώτη από τον ημιτελικό, ξεκίνησε απίστευτα τον τελικό, καθώς η Καρς φαινόταν να μην μπορεί να την ακολουθήσει.

Κέρδισε το πρώτο σετ με 3-2, το δεύτερο με 4-2, όπως και το τρίτο φτάνοντας έτσι στους 6 βαθμούς κι απέχοντας ένα μόλις βαθμό από το χρυσό!

Εκεί η Καρς έκανε τη μεγάλη αντεπίθεση, εκμεταλλευόμενη και το φυσιολογικό άγχος της Ελληνίδας (είναι μόλις 20 χρονών ενώ η αντίπαλος της 34) και μείωσε σε 6-4 ενώ στην επόμενη πεντάδα βολών χάθηκε η πρώτη ευκαιρία για το χρυσό.

Οι δύο αθλήτριες είχαν από 3 εύστοχες βολές κι απέμενε άλλη μία. Αν ευστοχούσε η Άννα έπαιρνε το χρυσό ακόμη κι αν ευστοχούσε κι η Γερμανίδα, αλλά αστόχησε και το σκορ έγινε 6-6.

Όλα πλέον θα κρινόταν στο τελευταίο σετ κι εκεί η Άννα ήταν απλά απίστευτη. Ξεκίνησε με τρεις στις τρεις εύστοχες, αστόχησε στην επόμενη και πλέον στην τελευταία βολή ήξερε ότι αν έβρισκε στόχο είχε πάρει το χρυσό.

Σήκωσε το χέρι της, σημάδεψε και δευτερόλεπτα αργότερα το πράσινο φως στο στόχο ήταν η λύτρωση.

Το όνειρο είχε γίνει πραγματικότητα με την ίδια να γυρνά, να σηκώνει τα χέρια της ψηλά και αμέσως μετά να χάνεται στην αγκαλιά του πατέρα της και προπονητή της Τάσου Κορακάκη!

Άννα Κορακάκη: Έκλαψα γιατί σκεφτόμουν τις δυσκολίες για να φτάσω ως εδώ

«Δεν μπορώ να το περιγράψω, δεν μπορώ. Δεν βρίσκω λόγια… Δεν το ήξερα ότι είμαι η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά δύο μετάλλια στην ίδια Ολυμπιάδα» δήλωσε συγκινημένη η Κορακάκη στην κάμερα της ΕΡΤ.

«Αυτή τη στιγμή δεν αντιλαμβάνομαι τι έχει γίνει.. Ελπίζω αυτά τα μετάλλια να είναι το έναυσμα για τα νέα παιδιά, για να έρθουν στο σκοπευτήριο και να βγάλουμε κι άλλους πρωταθλητές» συνέχισε το «χρυσό» κορίτσι του ελληνικού αθλητισμού, που εξέπληξε τον πλανήτη με το ταλέντο και την ψυχραιμία της.

Με τη μητέρα της θα επικοινωνήσει αργότερα, όπως είπε, αν και είχε μιλήσει μαζί της όταν πέρασε στον τελικό. «Ψυχολογικά αυτό με απελευθέρωσε, γιατί είχα ήδη εξασφαλίσει ένα μετάλλιο. Προσπάθησα για ό,τι καλύτερο μπορούσα και ήρθε το χρυσό» υπογράμμισε, έμπλεη χαράς.

Στην ανάκρουση του ελληνικού Εθνικού Ύμνου έκλαψε, σε μια εικόνα που είδε όλος ο πλανήτης. «Έκλαψα, αν και προσπάθησα να το ελέγξω. Εκείνη τη στιγμή πέρασαν από το μυαλό μου πάρα πολλά πράγματα και σκεφτόμουν τις δυσκολίες που περάσαμε με τον πατέρα μου μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το μετάλλιο» εξήγησε.

Όσο για την παρότρυνσή της στους νέους; «Θα ήθελα να παροτρύνω τη νεολαία να ασχοληθεί με τον αθλητισμό και όχι με τον πρωταθλητισμό, γιατί ο αθλητισμός είναι υγιής» απάντησε.

Συγχαρητήρια από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία

Συγχαρητήρια στην χρυσή Ολυμπιονίκη, Αννα Κορακάκη, απέστειλαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, καθώς και αρχηγοί κομμάτων, για την κατάκτηση από την 20χρονη της πρώτης θέσης στα 25 μέτρα στο αεροβόλο πιστόλι στο άθλημα της σκοποβολής, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Σε συγχαρητήριο τηλεγράφημά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ανέφερε: «Η χρυσή ολυμπιακή επιτυχία σου, πραγματικά κορυφαίο αθλητικό επίτευγμα, κάνει υπερήφανη την Πατρίδα μας. Μαζί με τα συγχαρητήριά μου σου εύχομαι με την ίδια δύναμη και την ίδια ακρίβεια να επιτυγχάνεις όλους τους στόχους της ζωής σου. Θερμούς χαιρετισμούς και ανάλογα συγχαρητήρια στον άξιο πατέρα σου».

Εκτός από το συγχαρητήριο τηλεγράφημα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη χρυσή ολυμπιονίκη, την οποία και συνεχάρη.

Μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την Άννα Κορακάκη στα 25μ. της σκοποβολής ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής δήλωσε: «Η Άννα Κορακάκη με το σημερινό χρυσό μετάλλιο συνεχίζει να γράφει ιστορία. Και μάλιστα την πιο λαμπρή σελίδα του ελληνικού αθλητισμού. Το να πετύχει ένας αθλητής να κατακτήσει σε μία διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων δύο μετάλλια μέσα σε 48 ώρες, στην ηλικία των 20 ετών, είναι κάτι μοναδικό και συγκλονιστικό. Οι καρδιές όλων των Ελλήνων χτυπούσαν για την Άννα, για την επιτυχία της και για τη μεγάλη διάκριση που πέτυχε. Συγχαρητήρια στην ίδια και στην οικογένειά της και ιδιαίτερα στον πατέρα της, που με τη βοήθειά τους έδωσαν όλα εκείνα τα περιθώρια στην Άννα να αναδειχθεί Ολυμπιονίκης και να σηκώσει έναν ολόκληρο λαό, τον ελληνικό, στα ουράνια. Θέλω επίσης να συγχαρώ τους αθλητές και τις αθλήτριες της κωπηλασίας, που σήμερα πέτυχαν με την εξαιρετική απόδοσή τους, την συμμετοχή τους στον τελικό των αγωνισμάτων τους. Οι ευχές όλων μας είναι μαζί τους».

Τα συγχαρητήριά του για τη μεγάλη επιτυχία της Άννας Κορακάκη έστειλε με ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης. «Για μια ακόμη φορά η Άννα Κορακάκη πέτυχε διάνα! Μας έκανες υπερήφανους! Συγχαρητήρια!», ήταν το μήνυμα του προέδρου της Ν.Δ.

«Μπράβο Άννα Κορακάκη, μας έκανες όλους τους Έλληνες υπερήφανους», έγραψε από την πλευρά του στο Twitter ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

«Θερμά συγχαρητήρια κ. Κορακάκη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Κάνατε την Δράμα , την Μακεδονία και ολόκληρη την Ελλάδα υπερήφανη. Για άλλη μία φορά καταφέρατε να ανατριχιάσουν οι απανταχού Έλληνες, και πόσο μάλλον αυτή τη φορά που ακούστηκε ο Εθνικός μας Ύμνος από την Βραζιλία σε όλον τον κόσμο. Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας» ανέφερε στο συγχαρητήριο τηλεγράφημά του στην Άννα Κορακάκη ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έφυγε με το βαθμό από τα Γιάννενα ο Ατρόμητος

Peristeri News

Νίκη μετά από καιρό για τον Ατρόμητο απέναντι στη Λαμία

Peristeri News

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Leave a Comment