PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Τα Φροντιστήρια Παχατουρίδη στο Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου 2012 (video)


Είναι γνωστό ότι η τέχνη είναι φορέας αγωγής για όλους και ιδιαιτέρως των εφήβων.

Είναι γνωστό ότι η τέχνη είναι φορέας αγωγής για όλους και ιδιαιτέρως των εφήβων.

Την Παρασκευή 13 Ιουλίου η αριστοφανική παράσταση ‘Νεφέλες’ από το Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου 2012 έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές των Φροντιστηρίων ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗ να γνωρίσουν τη διαχρονική και αιχμηρή γραφή του μεγάλου κωμωδιογράφου.

Στον ιστορικό χώρο του αρχαίου θεάτρου της Επιδαύρου, οι μαθητές των Φροντιστηρίων ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗ, παρακολούθησαν, την αρχαία κωμωδία του Αριστοφάνη που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα Διονύσια το 423 π.Χ. Το όνομα του έργου οφείλεται στις Νεφέλες (τις νεφελώδεις δηλαδή ιδέες της φιλοσοφίας), τις οποίες, κατά τον ποιητή, ο Σωκράτης θεωρεί θεές, μαζί με το Χάος και τη Γλώσσα, και μ’ αυτές αντικαθιστά τους θεούς.

Σε μία επίκαιρη εκδοχή τους οι Νεφέλες, σε συνδυασμό με αποσπάσματα πλατωνικού κειμένου ‘μίλησαν’ για την παράδοση και το νεωτερισμό, την ηθική, τη φύση του ανθρώπου και το πώς αυτή διαπλάθεται μέσω της εκάστοτε εκπαίδευσης .

Σε σκηνοθεσία του Ν. Μαστοράκη και με πρωταγωνιστές σημαντικούς ηθοποιούς (Γιάννης Μπέζος, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Μάκης Παπαδημητρίου, Νίκος Ψαρράς, Τάνια Τρύπη, Γιάννης Νταλιάνης) οι μαθητές των Φροντιστηρίων ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗ παρακολούθησαν το κείμενο του Αριστοφάνη να παίρνει άλλη διάσταση, καυτηριάζοντας τους σοφιστές του τότε, την υποκριτική-συμφεροντολογική νοοτροπία του σήμερα, την κρίση της ηθικής και της πολιτικής , την παρακμή του παλαιού εκπαιδευτικού συστήματος και την πάλη των δύο γενεών, ζητήματα, που όπως φαίνεται, απασχολούν πάντα…

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment