PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Τα επαγγέλματα της φοροδιαφυγής


Δημοσκόπηση της GPO αποτυπώνει την άποψη των πολιτών για ένα από τα πλέον σημαντικά προβλήματα στην χώρα: τη φοροδιαφυγή.

Δημοσκόπηση της GPO αποτυπώνει την άποψη των πολιτών για ένα από τα πλέον σημαντικά προβλήματα στην χώρα: τη φοροδιαφυγή.

Η δημοσκόπηση της GPO έγινε για λογαριασμό της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, με επίκεντρο το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, τη φοροδιαφυγή και την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.

Το 95,7% των πολιτών θεωρεί πολύ σοβαρό το πρόβλημα της φοροδιαφυγής στη χώρα μας, ενώ συγχρόνως το 53%, πιστεύει ότι οι Έλληνες φοροδιαφεύγουν συστηματικά.

Επιπλέον, ένα 75,5% αμφιβάλλει ότι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Την ίδια στιγμή, το 80,9% έχει αρνητική γνώμη για το φορολογικό νομοσχέδιο, ενώ το 86,5% πιστεύει πως η παρούσα οικονομική κατάσταση δεν ευνοεί την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.

Ως σημαντικότερα οικονομικά προβλήματα οι πολίτες κατονομάζουν το ασταθές φορολογικό σύστημα (σε ποσοστό 49,4%), τη γραφειοκρατία (48,2%), τη χαμηλή ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών (20,6%), και τη φοροδιαφυγή (20,2%).

Οι πολίτες, συγκεκριμένα, θεωρούν μεγαλύτερους φοροφυγάδες τα ιατρεία (σε ποσοστό 88,6%), τους τεχνίτες (85,4%), τα δικηγορικά γραφεία και τα συμβολαιογραφεία (75,2%), τα εστιατόρια και τις ταβέρνες (57,9%), και τα βενζινάδικα (44,1%).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνελήφθη γνωστός τράπερ στην Κηφισιά

Peristeri News

«Τσουχτερά» πρόστιμα για τα ακαθάριστα οικόπεδα

Peristeri News

Εντοπίστηκαν μετανάστες σε βραχώδες σημείο της Τήλου

Peristeri News

Leave a Comment