PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου αποχαιρετούν τον Αντώνη Συκάρη


Ο Αντώνης Συκάρης υπήρξε Πρεσβευτής Καλής Θέλησης των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα-Λιναρδάτου.

Το μήνυμα του σχολείου για το χαμό του σπουδαίου Έλληνα ορειβάτη:

Μεσίστια κυματίζει η σημαία του σχολείου μας!

Σήμερα στις 4πμ, ο Αντώνης Συκάρης, ο κορυφαίος, σε παγκόσμιο επίπεδο, Έλληνας Ορειβάτης, Πρεσβευτής Καλής Θέλησης του Σχολείου μας και εξαιρετικό Πρότυπο Ανθρώπου για τη Νέα Γενιά, αφού κατέκτησε την κορυφή του Dhaulagiri (8.167m) στο Νεπάλ, έχασε στην κατάβαση τη ζωή του.  Έχοντας μείνει από οξυγόνο, άφησε την τελευταία του πνοή στα 7.400m και πέρασε στο πάνθεο των αθανάτων.

Ο Αντώνης Συκάρης είχε βάλει στόχο της ζωής του να κατακτήσει τις 14 υψηλότερες των 8.000m, κορυφές του κόσμου. Το Dhaulagiri ήταν η έκτη του κορυφή. Ξεκίνησε με το Έβερεστ 8.847m το 2017, στην κορυφή του οποίου ανέβασε τη σημαία του σχολείου μας. Συνέχισε με το Kangchenjunka 8.586m, το Manaslu 8.163, Lhotse 8.516m, Annapurna 8.091m, με τελευταία του κορυφή το Dhaulagiri.

Ο Αντώνης Συκάρης είχε ήδη πετύχει περισσότερα από κάθε άλλον Έλληνα Ορειβάτη. Όταν τον ρωτούσαν, γιατί κάνει αυτό που κάνει, απαντούσε «γιατί η ζωή έχει νόημα όταν προσπαθείς για το καλύτερο»!

Αυτή η στάση ζωής του Αντώνη Συκάρη, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη σχολική μας κοινότητα, πρότυπο για τους μαθητές μας και η αποδοχή από μέρους του να χριστεί Πρεσβευτής Καλής Θέλησης του Σχολείου μας, αέναη τιμή για όλους μας.

Το όνομα του θα μείνει γραμμένο με χρυσά γράμματα στην παγκόσμια ιστορία της ορειβασίας και ανεξίτηλα χαραγμένο στη μνήμη μας και στην καρδιά μας!

Αγαπημένε όλων μας Αντώνη Συκάρη, καλό σου ταξίδι.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στη φυλακή ο Ιρακινός που μαχαίρωσε την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Τροχαίο δυστύχημα με αυτοκίνητο στο Σκαραμαγκά

Peristeri News

Πόσο κοστίζει φέτος το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης

Peristeri News

Leave a Comment