PeristeriNews.gr
Ενδιαφέροντα

Τα 4 κοσμήματα που δεν πρέπει να λείπουν από την συλλογή σας!



Το κόσμημα είναι ένα αξεσουάρ που δεν λείπει σχεδόν από κανένα γυναικείο μπουντουάρ. Δημιουργήθηκε στην αρχαιότητα με σκοπό τον καλλωπισμό αλλά και σε μερικές περιπτώσεις για την προστασία από το κακό. Κάποιοι από τους σκοπούς έχουν μείνει έως σήμερα σε όλο τον πλανήτη. Ο καλλωπισμός είναι ο κυριότερος σκοπός που επικρατεί σήμερα αλλά επίσης υπάρχει κόσμος που φοράει ένα φυλαχτό για να προστατευτεί από το κακό.

Το κόσμημα https://www.annamariamazaraki.gr/el/jewelry βγαίνει από το ρήμα κοσμώ που σημαίνει στολίζω, άρα τα φοράμε για να στολιζόμαστε. Τα πρώτα δημιουργήθηκαν από δόντια ζώων ή από κοχύλια και γενικότερα με αγαθά που υπήρχαν στη φύση. Αργότερα ανακαλύφθηκε ένα αγαθό στην Μέση Ανατολή που λέγεται χρυσός, και έτσι έχει μείνει πλέον ως το κύριο υλικό κατασκευής κοσμημάτων. Επίσης τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι: ασήμι, ατσάλι, ορείχαλκος.

Ποια είναι όμως τα κοσμήματα που δεν πρέπει να λείπουν από τη συλλογή σου;

Κολιέ

Το πιο συνηθισμένο αξεσουάρ είναι το κολιέ. Μπορούν να γίνουν άπειροι συνδυασμοί και υπάρχουν πολλά και διαφορετικά είδη και στυλ. Μπορείς να επιλέξεις αλυσίδα ή σχοινί και έπειτα να επιλέξεις και το μέγεθος του. Αν θέλεις να είναι κοντά στο λαιμό σου ή αν θέλεις να είναι μακρύ.

Βραχιόλι 

Επίσης υπάρχουν πολλά και διαφορετικά σχέδια και στυλ. Βραχιόλια από χρυσό, από ατσάλι, από ασήμι που έχουν μεγέθη και άλλα που είναι πιο εύκαμπτα και διαμορφώνονται σε όλα τα χέρια. Επίσης βραχιόλια πλεκτά από μικρά κορδόνια με διάφορες τεχνικές όπως μακραμέ. Το αποτέλεσμα σε εντυπωσιάζει αφού η λεπτομέρεια του δίνει μια απίστευτη ομορφιά.

Δαχτυλίδι

Τα δαχτυλίδια https://www.annamariamazaraki.gr/el/rings έχουν μείνει από το παρελθόν ως το σύμβολο της αιωνιότητας, γι’ αυτό και εμείς σήμερα τα χρησιμοποιούμε σε αρραβώνες και γάμους, ως ένδειξη ότι θα είμαστε μια αιωνιότητα με αυτόν τον άνθρωπο. Όμως δεν φοριούνται μόνο σε τέτοιες περιπτώσεις αλλά και στην καθημερινότητα. Τα δαχτυλίδια είναι ιδιαίτερα γιατί δεν ταιριάζουν σε όλα τα δάχτυλα. Ανάλογα σε ποιο δάχτυλο θέλεις να φορέσεις το δαχτυλίδι, θα επιλέξεις το σχέδιο.

Σκουλαρίκια

Τα σκουλαρίκια στο παρελθόν δεν ήταν για καλό σκοπό. Δήλωναν την δουλεία και συνήθως τα φορούσαν οι σκλάβοι. Ευτυχώς με το πέρασμα των χρόνων αυτή η νοοτροπία έφυγε και πλέον τα φοράνε η πλειοψηφία των ανθρώπων, γυναίκες και άντρες. Οι τρύπες στα αυτιά είναι το πρώτο piercing που κάνουμε από μικρή ηλικία. Δίνει μια γοητεία και είναι μια προσθήκη μου ομορφαίνει το πρόσωπο.

Αυτά είναι τα πιο basic κοσμήματα που υπάρχουν, ανακάλυψε και άλλα πολλά όπως τα βραχιόλια ποδιού που φοριούνται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, τα ear cuffs και τις αλυσίδες κοιλιάς!

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Οι παραλλαγές πόκερ στα διαδικτυακά καζίνο

Peristeri News

Ποια είναι τα ιδανικά παπούτσια για τα event του καλοκαιριού;

Peristeri News

Ενοικιάσεις κατοικιών

Peristeri News

Leave a Comment