PeristeriNews.gr
Κοινωνία

«Συζητήσεις Εφήβων» διοργανώνει το «Οδοιπορικό»


Ανακοίνωσε το Κέντρο Πρόληψης του Δήμου Περιστερίου

Η εφηβική ηλικία αποτελεί μια ξεχωριστή αναπτυξιακή περίοδο που σηματοδοτείται από έντονες δυσκολίες στην επικοινωνία, την απόκτηση συναισθηματικής αυτονομίας και τους πειρασμούς με τις εξαρτησιογόνες ουσίες.

Συνάμα, ο έφηβος αισθάνεται επιτακτική ανάγκη «αναγνώρισης» από τη μεριά του σχολείου, την ανάγκη να μιλήσει για αυτά, να εκφράσει απορίες, σκέψεις και προβληματισμούς. Τη φετινή χρονιά προέκυψαν αρκετά αιτήματα από γυμνάσια και λύκεια της πόλης για ομιλίες και παρεμβάσεις στους μαθητές στα οποία το Κέντρο Πρόληψης του Δήμου Περιστερίου «Οδοιπορικό» ανταποκρίθηκε με επιτυχία.

Ως εκ τούτου προέκυψε η ανάγκη για δημιουργία μιας ομάδας εφήβων (Γ’ Γυμνασίου έως Γ’ Λυκείου) με θέμα: «Συζητήσεις Εφήβων» μέσω της οποίας θα έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν όσα τους απασχολούν, ν’ανταλλάξουν γνώμες και εμπειρίες και να έρθουν σε επαφή με θέματα που αφορούν στις διαπροσωπικές τους σχέσεις, στην έκφραση συναισθημάτων, στην χρήση ουσιών (καπνού, αλκοόλ, ναρκωτικών), στο internet addiction κ.α.

Στην Ομάδα μπορούν να συμμετάσχουν έως 15 άτομα. Το ταξίδι της Ομάδας θα ξεκινήσει την Πέμπτη 3.03.11, 14.30, θα διαρκέσει 7 συναντήσεις σε εβδομαδιαία βάση και θα έχει διάρκεια μιάμιση ώρα η καθεμία. Συντονίστριες της ομάδας είναι η κα Βλάχου Δώρα, ψυχολόγος, και η κα Τζάκου Άννα, κοινωνιολόγος, μέλη της επιστημονικής ομάδας του Οδοιπορικού.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής της Ομάδας είναι οι ακόλουθες: 3 Μαρτίου, 10 Μαρτίου, 17 Μαρτίου, 24 Μαρτίου, 31 Μαρτίου, 7 Απριλίου & 14 Απριλίου 2011.

Για αποστολή των αιτήσεων και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις συντονίστριες της ομάδας. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 5786888. E-mail: kp.odiporiko@yahoo.gr, Fax: 2105723734

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μετατίθεται επίσημα η αργία της Πρωτομαγιάς

Peristeri News

Ποιες περιοχές θα πληγούν από καταιγίδες τα επόμενα 24ωρα

Peristeri News

Αγία Βαρβάρα: Ποινική δίωξη στον 69χρονο και τη σύζυγό του για την δολοφονία

Peristeri News

Leave a Comment