Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σύσταση για αποφυγή εντάσεων κατά το αυριανό άνοιγμα των καταστημάτων

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Ο κ. Κορκίδης υπενθυμίζει ότι «η Κυριακή 19 Ιανουαρίου είναι σύμφωνα με το νόμο, μια από τις επτά Κυριακές που ισχύει προαιρετικά το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων».

Σύσταση για αποφυγή εντάσεων κατά το αυριανό κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων απευθύνει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης.

Συγκεκριμένα, παρακαλεί θερμά «εργοδότες, εργαζόμενους και αυταπασχολούμενους στο λιανικό εμπόριο να αποφύγουν τις όποιες εντάσεις κάνουν κακό στην αγορά του κέντρου των πόλεων και κατ’επέκταση βλάπτουν το ελληνικό εμπόριο».

Ο κ. Κορκίδης υπενθυμίζει ότι «η Κυριακή 19 Ιανουαρίου είναι σύμφωνα με το νόμο, μια από τις επτά Κυριακές που ισχύει προαιρετικά το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων» και απευθυνόμενος στους εμπόρους τονίζει ότι «οφείλουμε να σεβαστούμε την όποια απόφαση των συναδέλφων μας».

«Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος όλα θα κυλήσουν ομαλά και ελπίζω τόσο οι έμποροι όσο και οι καταναλωτές να μείνουν ικανοποιημένοι από μία ιδιαίτερη ημέρα των χειμερινών εκπτώσεων», καταλήγει.

Υπενθυμίζεται ότι η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) έχει προκηρύξει για αύριο 24ωρη απεργία στον κλάδο του εμπορίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το «μνημονιακό αντεργατικό κατασκεύασμα του Ν. 4177/13, που καταργεί το δικαίωμα της κυριακάτικης αργίας».

Καλεί επίσης του εργαζόμενους στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 το μεσημέρι της Κυριακής στο Σύνταγμα και στις κατά τόπους αγωνιστικές συγκεντρώσεις.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Περιστέρι: Αλλάζει την Τρίτη 6 Οκτωβρίου η διαδρομή του 748

Peristerinews.gr Newsroom

Πετρούπολη: Θανατηφόρο τροχαίο μετά από σύγκρουση μοτοσικλετών

Peristerinews.gr Newsroom

Φαρμακείο αυτοκινήτου: Τι αλλάζει από 1η Ιανουαρίου 2027

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment