PeristeriNews.gr
Πολιτική

Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών της κυβέρνησης



Σύσκεψη πραγματοποιούν το μεσημέρι της Πέμπτης οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Σύσκεψη πραγματοποιούν το μεσημέρι της Πέμπτης οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση. Οι κκ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης θα οριστικοποιήσουν τα μέτρα που ζητά η τρόικα για την εξοικονόμηση των 11.5 δις. ευρώ.

Παράλληλα ο κ. Βενιζέλος φέρεται να θέτει στη συνάντηση θέμα αλλαγή του εκλογικού νόμου.

To πρωί της Πέμπτης πραγματοποιείται συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα με το κλιμάκιο της τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το βάρος των νέων μέτρων θα σηκώσουν οι συντάξεις, τα κοινωνικά επιδόματα, το εφάπαξ και οι δαπάνες υγείας.

Οι περικοπές θα αυξηθούν κατά 1 δισ. ευρώ κυρίως από το υπουργείο Εργασίας, φθάνοντας τελικά στα 5 δισ. ευρώ και η εξέλιξη αυτή εκτός απρόοπτου αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο το πλαφόν στις συντάξεις να διαμορφωθεί σε αισθητά χαμηλότερα επίπεδα από τον αρχικό προγραμματισμό των 2.400 ευρώ και να κινηθεί κοντά στην περιοχή των 2.000 ευρώ. Ψαλίδι αναμένεται και στις δαπάνες Υγείας.

Ο κατάλογος των μέτρων που θα οδηγήσουν στην εξοικονόμηση των 11,5 δισ. ευρώ για την διετία 2012-2013 θα παραδοθεί νωρίς το πρωί της Πέμπτης από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον αναπληρωτή υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Στις κορυφαίες επιδιώξεις της κυβέρνησης συγκαταλέγονται επίσης η απόκρουση των πιέσεων για νέα μέτρα το 2012 και για νέες οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Την ερχόμενη εβδομάδα ολοκληρώνει η τρόικα την επίσκεψή της στην Αθήνα και αναμένεται να επιστρέψει το Σεπτέμβριο προκειμένου να ολοκληρώσει την αξιολόγησή για την πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, όπως ανακοινώθηκε και επισήμως την Τετάρτη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Απόλυτη συμμόρφωση της Βόρειας Μακεδονίας στο θέμα του ονόματος

Peristeri News

Ρένα Δούρου: Η κυβέρνηση διαλύει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Περιστέρι

Peristeri News

Έρχεται το Ψηφιακό Φροντιστήριο από τον Σεπτέμβριο

Peristeri News

Leave a Comment