PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Σύσκεψη Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Αθήνας


Την Τετάρτη 31–10-2012 πραγματοποιήθηκε, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αθήνας, σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας.

Την Τετάρτη 31–10-2012 πραγματοποιήθηκε, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αθήνας, σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας.

Στην 5η συνεδρίαση του ΣΟΠΠΕ-Δ.Α. έγινε ο απολογισμός για την αντιπυρική περίοδο 2012. Αναφέρθηκαν οι αδυναμίες που παρατηρήθηκαν κατά την εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας και τονίστηκε για μία ακόμη φορά η ανάγκη για ακόμη καλύτερο συντονισμό των φορέων, γενικά όμως ήταν μία περίοδος χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παπαντωνίου τόνισε στην εισήγηση του ότι είναι απαραίτητη η διασαφήνιση των αρμοδιοτήτων μεταξύ των φορέων προς αποφυγή σύγχυσης και επεσήμανε την αναγκαιότητα για τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου της Πολιτικής Προστασίας με αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων στο επίπεδο των Περιφερειακών Ενοτήτων και των Δήμων.

Επίσης συζητήθηκαν τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων κατά την επερχόμενη χειμερινή περίοδο. Δόθηκαν κατευθύνσεις για την εκτέλεση έργων καθαρισμού φρεατίων υδροσυλλογής όμβριων υδάτων, συντήρησης του οδικού δικτύου και καθαρισμό ρεμάτων από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Διατυπώθηκε η ανάγκη για εκπόνηση χάρτη κινδύνου πλημμύρας και τονίστηκε ότι θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να μεριμνήσουν για προμήθεια αλατιού και συντήρηση των μέσων που διαθέτουν για εκχιονισμούς δρόμων.

Στη σύσκεψη μετείχε ο Δ/ντης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής κ. Ασπρουλάκης ο οποίος ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Δήμων, των Συνδέσμων και όλων των φορέων που μετέχουν στο ΣΟΠΠ Δυτικής Αθήνας για την πορεία υλοποίησης του έργου καθαρισμού των ρεμάτων της Δυτικής Αθήνας ενώ αναφέρθηκε και στο ρέμα Εσχατιάς στο οποίο ήδη έχουν αρχίσει οι εργασίες για τη διευθέτηση του.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν επίσης: η κ.Ερμίδου Γ, Περιφερειακή Σύμβουλος Δυτ. Αθήνας, , η κ. Καραμάνου Α., προϊσταμένη του Τμήματος Πολ. Προστασίας Κ.Τ. Ο αντιδήμαρχος Αιγάλεω κ. Τόλης Γ., ο κ.Σταφυλάς Π., εκπρόσωπος της ΠΕΔΑ, ο κ.Σιαμάντης Π.,Προϊστάμενος Πολ. Προστασίας Δ. Περιστερίου, ο κ. Κωνσταντόπουλος Ι. από Δ. Ιλίου, ο κ. Αποστολόπουλος Ν., Προϊστάμενος Πολ.Προστασίας Δ. Αγ.Αναργύρων/Καματερού, ο κ. Κολυβάς Ν., Προϊστάμενος Πολ. Προστασίας Δ.Πετρούπολης, ο κ. Μπαρδής Α., από το Δ.Χαϊδαρίου, ο κ. Νικολόπουλος Ζ., Προϊστάμενος Πρασίνου Δ. Αγ. Βαρβάρας, ο κ.Γεωργόπουλος Π., από ΑΣΔΑ και ο κ. Φεγγερός Β., από ΠΕΣΥΔΑΠ.

Από τα σώματα ασφαλείας ο κ. Κυριακουλέας Κ.,διοικητής 2ου Π.Σ, ο κ. Παναγιωτόπουλος Ν., διοικητής του 10ου ΠΣ, ο κ.Κοντογιάννης Κ., Αστυνομικός Δ/ντης Δυτ. Αττικής, ο κ.Πενταγιώτης Ι., διοικητής της Τροχαίας Ν.Ιωνίας, ο κ. Γιαννακούλιας Α., από το στρατόπεδο Καραϊσκάκη.

Επίσης ο κ. Λάλος Α., Δ/ντής της ΕΜΥ, κ.Φλέγκας Σ., Πρ. Υπηρεσίας Σχεδιασμού Εκτάκτων Αναγκών της ΣΤΑΣΥ Α.Ε., ο κ. Γκάτσης Χρήστος από Δασαρχείο Αιγάλεω, ο κ. Λασκαράτος Γ. από το ΕΚΑΒ, ο κ. Χαμηλοθώρης Χ. από ΟΑΣΑ, ο κ. Παυλάτος Χ. από ΟΤΕ, ο κ.Λάγιος από ΔΕΗ, η κ. Βέκαρη από Α’θμια Εκπ/ση Γ’Αθήνας.

Ο κ. Χατζηπαναγιώτου Α. και η κ. Μαρούλη Α. από ΕΟΠΠ, ο κ. Μαργαρώνης Π. από την ΚΙΠΟΔΑ, ο κ. Κασφίκης Γ. πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Έρευνας & Διάσωσης Εθελοντών Αττικής , ο κ. Φουντάς Γ. από Ομάδα Εθελοντών Καματερού, η κ. Πέττα Δ. από Ομάδα Εθελοντών Αγ. Αναργύρων, ο κ. Βανικιώτης Σ. από την Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών.

Τέλος παρευρέθηκαν από τις Υπηρεσίες του Δυτικού Τομέα :η κ. Μαριολοπούλου Μ. Δ/ντρια Τεχν. Έργων, ο κ.Γιάνναρης Κ. Δ/ντης Υγειονομικού Ελέγχου ,η κ. Ζαχαροπούλου Ε. από τη Δ/νση Υγείας, ο κ. Θεοδωρόπουλος Η. Δ/ντης Ανάπτυξης, ο κ. Αντωνόπουλος Δ. Δ/ντης Οικονομικού.,και ο κ. Γεωργαλής από τη Δ/νση Αγρ. Οικονομίας & Κτηνιατρικής .

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σε σκουπιδότοπους έχουν μετατραπεί σημεία στους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό (pics)

Peristeri News

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Leave a Comment