PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια για τα αναπτυξιακά έργα στη Δυτική Αθήνα


Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας κ. Κώστα Παπαντωνίου και με τη συμμετοχή Βουλευτών, Αντιπεριφερειαρχών, των Δημάρχων της περιοχής, περιφερειακών συμβούλων και υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας Αττικής.

Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας κ. Κώστα Παπαντωνίου και με τη συμμετοχή Βουλευτών, Αντιπεριφερειαρχών, των Δημάρχων της περιοχής, περιφερειακών συμβούλων και υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας Αττικής, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12-10-2011, ευρεία σύσκεψη για τα αναπτυξιακά έργα της Δυτικής Αθήνας στα πλαίσια του προϋπολογισμού της Περιφέρειας και του ΠΕΠ Αττικής (ΕΣΠΑ).

Μεγάλο βάρος δόθηκε στα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής και προστασίας των ευπαθών ομάδων σε μια εποχή οικονομικής κρίσης, βαθιάς ύφεσης με τα ποσοστά ανεργίας να βαίνουν συνεχώς αυξανόμενα. Σε αυτό το πλαίσιο, επαναβεβαιώθηκε ότι βασικές προτεραιότητες για την περιοχή είναι:

  • Η κατασκευή βρεφονηπιακών, παιδικών σταθμών
  • Η διευθέτηση & καθαρισμός ρεμάτων (Εσχατιά, Χαϊδαρόρεμα κτλ.)
  • Τα αντιπλημμυρικά έργα (Δ. Κ. Καματερού, Δ. Πετρούπολης, περιοχής Ελαιώνα, Τσαλαβούτα κτλ.)
  • Τα έργα υποδομών ( Διάνοιξη Θηβών έως την Αττική οδό, επέκταση του μετρό, πολιτικές στάθμευσης, αναβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών, διαδημοτική σύνδεση κτλ.)
  • Το περιβάλλον (Ποικίλο όρος, Αιγάλεω όρος, Πάρκο «Α. Τρίτσης», ελεύθεροι χώροι, άρδευση ορεινών όγκων)

Στη σύσκεψη μετείχαν ο βουλευτής Β’ Αθήνας, κ. Λ. Μίχος, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης ΕΣΠΑ και Καινοτομιών κ. Λ. Αθανασιάδης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής κ. Κ. Καράμπελας, ο Πρόεδρος της ΠΕΔΑ και Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων – Καματερού κ. Ν. Σαράντης, οι Δήμαρχοι: Περιστερίου κ. Α. Παχατουρίδης με την Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κα Μ. Τσιώτα, Ιλίου κ. Ν. Ζενέτος, Αιγάλεω κ. Χρ. Καρδαράς, Πετρούπολης κ. Θ. Κοτσαμπάς, Αγ. Βαρβάρας κ. Γ. Καπλάνης, ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ κ. Α. Μποζίκας, η Αντιδήμαρχος τεχνικών Υπηρεσιών του Δ. Χαϊδαρίου κα Ε. Καμπόλη με την κα Π. Παναγιωτάκου, προϊσταμένη της Δ/νσης Προγραμματισμού. Οι εκπρόσωποι του ΛΑΟΣ κ. Χρ. Καλαποθαράκος, Δημοτικός σύμβουλος του Δ. Πεντέλης και ο κ. Π. Γιαννακάς.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του συνδυασμού «Αττική» κ.κ. Β. Γιαννακάκος, Α. Σαμόλης, Γ. Βλάχος, Γ. Ερμίδου και από το συνδυασμό «Γιάννης Δημάρας- Άρμα Πολιτών» ο κ. Μ. Γιομπαζολιάς.

Επίσης, συμμετείχε ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος & Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής κ. Θ. Καρδοματέας, ο Διευθυντής Μεταφορών & Επικοινωνιών Δυτικής Αθήνας, κ. Χρ. Νταής και οι Διευθύντριες Τεχνικών Έργων Δυτικής Αθήνας κα Μ. Μαριολοπούλου και Ανάπτυξης κα Μ. Λαμπρογεώργου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ν. Χαρδαλιάς: 76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα

Peristeri News

Τι γίνεται με την αντιπυρική προστασία στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Σύσκεψη για θέματα αθλητισμού στην Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αθήνας

Peristeri News

Leave a Comment