PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σύσκεψη για το άσυλο ανιάτων στο υπουργείο Υγείας


Η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Άσυλο Ανιάτων στην Κυψέλη θα τεθεί επί΄τάπητος στη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα.

Η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Άσυλο Ανιάτων στην Κυψέλη θα τεθεί επί΄τάπητος στη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα.

Την Παρασκευή επισκέφθηκε το άσυλο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, ο οποίος συναντήθηκε με την διοίκηση και επισκέφθηκε τους νοσηλευόμενους. Δήλωσε πάντως ότι «το άσυλο λειτουργεί υπό καθεστώς ιδιωτικού δικαίου και έχει τεράστια ακίνητη περιουσία»

Στο μεταξύ, η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι το ρεύμα δεν κόπηκε στο κτήριο όπου διαμένουν οι τρόφιμοι, αλλά σε γειτονικό κτήριο που στεγάζει σχολή νοσοκόμων και ηλεκτροδοτείται σε διαφορετικό όνομα.

Τραγικές ελλείψεις

Στη σύσκεψη της Δευτέρας, υπό τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, θα συμμετέχουν η πρόεδρος του Ιδρύματος Ιωάννα Ηλιάδη και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης, καθώς ο οργανισμός οφείλει 3 εκατ. ευρώ από νοσήλια ασφαλισμένων του.

Στο μεταξύ, ο ΕΟΠΥΥ διέθεσε 300.000 ευρώ και ο ΟΓΑ 68.000 ευρώ προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις βασικών φαρμάκων και υγειονομικού υλικού.

Οι ασθενείς παρουσιάζουν συμπτώματα υποσιτισμού καθώς στερούνται βασικά είδη διατροφής, ενώ οι 170 εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από τον Μάρτιο.

«Η Πολιτεία δεν πρόκειται να αφήσει στην τύχη τους τις ανήμπορες ψυχές που βρίσκονται εδώ», δήλωσε ο κ. Σαλμάς. Πρόσθεσε όμως ότι «το ‘Άσυλο Ανιάτων λειτουργεί υπό καθεστώς ιδιωτικού δικαίου, έχει τεράστια ακίνητη περιουσία, ενώ οι περισσότεροι γέροντες και γερόντισσες είναι συνταξιούχοι. Δημιουργούνται, λοιπόν, ερωτήματα στα οποία θα φροντίσουμε να δοθούν άμεσα καθαρές απαντήσεις και λύσεις. Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση θα τελειώσει».

Η πρόεδρος του Ασύλου εξέφρασε την ικανοποίησή της για την άμεση αντίδραση του υπουργείου δηλώνοντας ότι «για πρώτη φορά εδώ και τέσσερις μήνες είδαμε ότι υπάρχει κι άλλη πλευρά του κράτους η οποία σκύβει από πάνω μας και προσπαθεί».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Peristeri News

Δήμος Αθηναίων: Διαψεύδει τον διορισμό του Ανδρέα Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Ο δράστης δεν γνώριζε την κοπέλα που μαχαίρωσε στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment