• Δευτέρα, 17 Μαΐου, 2021

Σύσκεψη για την Πολιτική Προστασία στη Δυτική Αθήνα

Peristeri News
Peristeri News
Μαρ18/ 2011

Υπό του Αντιπεριφερειάρχη Κ. Παπαντωνίου με τους εκπροσώπους των 7 Δήμων

Σύσκεψη για την Πολιτική Προστασία της Δυτικής Αθήνας, διεξήχθη στις 18 Μαρτίου 2011 υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας Κώστα Παπαντωνίου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι (Αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας, Διευθυντές Πολιτικής Προστασίας, Εντεταλμένοι Σύμβουλοι) των 7 Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας και εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής. Στη συνάντηση τοποθετήθηκαν όλοι οι εκπρόσωποι των Δήμων, περιγράφοντας τη σημερινή κατάσταση, τις ελλείψεις σε σχεδιασμό και υλικά μέσα που παρατηρούνται κατά περίπτωση.

Τέθηκαν, επίσης, ζητήματα εκπαίδευσης των εθελοντών και ενημέρωσης των πολιτών, συνεργασίας μεταξύ των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας αλλά και με τους όμορους Δήμους άλλων Ενοτήτων και χρηματοδότησης για την αγορά τεχνικών μέσων. Κοινή εκτίμηση όλων είναι η αναγκαιότητα ενός ενιαίου συντονισμού των Δήμων της Δυτικής Αθήνας.

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Β. Μπούκα τόνισε την αναγκαιότητα διασαφήνισης των αρμοδιοτήτων και της οργάνωσης τμημάτων της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας για κάθε τομέα της Περιφέρειας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας κ. Παπαντωνίου επεσήμανε την ανάγκη σύμπραξης όλων των φορέων προς ένα άρτιο και καθόλα συντονισμένο επιχειρησιακό σχέδιο και εξέφρασε την πρόθεσή του για περαιτέρω διάλογο με τους εκπροσώπους όλων των φορέων, ώστε να συγκροτηθεί άμεσα το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΕ) της Δυτικής Αθήνας.