PeristeriNews.gr
Διεθνή

Σύροι αντάρτες: Υπάρχει συμφωνία για εκεχειρία με το καθεστώς Άσαντ


Πολιτικός αξιωματούχος οργάνωσης του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, βασικής δύναμης των Σύρων ανταρτών, επιβεβαίωσε ότι υπάρχει συμφωνία για εκεχειρία με το καθεστώς Άσαντ, διαφοροποιώντας όμως το εύρος της.

Ο Ζακάρια Μαλαχιφτζί, πολιτικός αξιωματούχος της οργάνωσης Φαστακίμ, τόνισε ότι από την εκεχειρία εξαιρούνται μόνο οι περιοχές τις οποίες ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος και όχι εκείνες στις οποίες έχει παρουσία το Μέτωπο Φατέχ Αλ Σαμ (πρώην Μέτωπο Αλ Νούσρα, πρώην συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα).

Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις, με ανακοίνωσή τους νωρίτερα, είχαν δηλώσει ρητά ότι το Μέτωπο Φατέχ Αλ Σαμ και οι συνεργαζόμενες με αυτό οργανώσεις δεν περιλαμβάνονται στην εκεχειρία.

Ωστόσο, η τζιχαντιστική οργάνωση έχει σημαντική παρουσία στην επαρχία Ιντλίμπ, στη βόρεια Συρία, που αποτελεί προπύργιο και ουσιαστική έδρα της συριακής αντιπολίτευσης, ενώ διατηρεί στρατιωτική συνεργασία με ισλαμιστικές οργανώσεις του συριακού αντάρτικου, στο πλαίσιο του «Στρατού της Κατάκτησης».

Δέχεται την εκεχειρία ο πολιτικός συνασπισμός της αντιπολίτευσης

Την αποδοχή της εκεχειρίας από τον βασικό πολιτικό συνασπισμό της συριακής αντιπολίτευσης (Εθνικός Συνασπισμός για τις Συριακές Επαναστατικές και Αντιπολιτευτικές Δυνάμεις) επιβεβαίωσε εκπρόσωπός του.

Οι κοσμικές και μετριοπαθείς ισλαμικές ομάδες του συριακού αντάρτικου θα τηρήσουν την εκεχειρία, ωστόσο θα απαντήσουν εάν δεχθούν επιθέσεις, διευκρίνισε ο Αχμάντ Ραμαντάν.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Σκωτία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Χάμζα Γιούσαφ

Peristeri News

Leave a Comment