PeristeriNews.gr
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει αύριο η Πολιτική Γραμματεία για διάδοχο του Τσίπρα


Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, δρομολόγησε η παραίτηση Τσίπρα από την ηγεσία του κόμματος, που πλέον αναζητεί νέο ηγέτη, βηματισμό και κατεύθυνση, προκειμένου να παίξει τον συνταγματικό του ρόλο εντός και εκτός Βουλής. Ο Αλέξης Τσίπρας, λειτουργούσε ως κοινή συνισταμένη για τις εσωκομματικές ομάδες, που πλέον διεκδικούν την ανάληψη της ηγεσίας.

Η πρώτη μάχη, πιθανόν να δοθεί αύριο στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στις 12 το μεσημέρι, η οποία θα κληθεί να εκτιμήσει την κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα.

Τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας αναμένεται να εξετάσουν το χρονοδιάγραμμα των διεργασιών για την εκλογή νέου προέδρου, αλλά και να αποφασίσουν τον «οδικό χάρτη» των διαδικασιών. Στη συνεδρίαση, θα κατατεθούν, πιθανότατα, προτάσεις για τη διεξαγωγή του συνεδρίου που θα «κλειδώσει» και τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στον «στίβο» της διαδοχής είναι πολύ πιθανό να κατέβουν, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Παύλος Πολάκης και η Ρένα Δούρου. Την ίδια ώρα, τέλος στα σενάρια, που τον ήθελαν να διεκδικεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, έβαλε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θα θέσω υποψηφιότητα».

Η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία φαντάζει γενικά ως το φαβορί για τη διαδοχή του κ. Τσίπρα, χθες έπλεξε το εγκώμιο του πρώην προέδρου. «Είναι και θα παραμείνει ένα τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο για τη χώρα και για την Aριστερά παγκοσμίως», έγραψε σε ανάρτησή της για τον Αλέξη Τσίπρα, καταλήγοντας πως «μαζί του θα συνεχίσουμε να δίνουμε αγώνες για τους πολλούς, για έναν κόσμο ισότητας και ελευθερίας, για μια κοινωνία αξιοπρέπειας». Μολονότι η κ. Αχτσιόγλου δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά της, θεωρείται μία ισχυρή υποψηφιότητα, καθώς η ίδια αναδείχθηκε στην κομματική ιεραρχία από τον Αλέξη Τσίπρα.

Στους επικρατέστερους για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριλαμβάνονται επίσης ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Αλέξης Χαρίτσης.

Σημειώνεται ότι καμία τάση μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί πολυδιάσπαση και μία εκλογική διαδικασία ανάμεσα σε 6 ή και περισσότερους υποψηφίους. Υπό αυτό το πρίσμα, κάθε τάση θα επιχειρήσει να καταγράψει τις δυνάμεις της στη μετά Τσίπρα εποχή κατεβάζοντας η καθεμιά έναν υποψήφιο, όπως πιθανολογείται.

Παράλληλα, μέχρι τις 6 Ιουλίου, πιθανότατα την Δευτέρα 3 του μηνός, πρέπει να έχει οριστεί το πρόσωπο που θα αναλάβει επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, ενόψει της συνεδρίασης της Πέμπτης στη Βουλή, οπότε θα παρουσιαστούν οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Οι πιθανότητες «δίνουν» την Όλγα Γεροβασίλη, που είναι έμπειρο στέλεχος, έχει στενή σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και καλούς διαύλους επικοινωνίας με τα εσωκομματικά «ρεύματα».

Μέσα στις επόμενες μέρες, μία από τις δύο επόμενες Κυριακές, θα διεξαχθεί πιθανότατα η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment