PeristeriNews.gr
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτείται από τα κομματικά όργανα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος


Κατακλυσμιαίες είναι οι εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μετά την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί από την προεδρία του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κουμουνδούρου, παραιτείται από τα κομματικά όργανα και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υποβάλλοντας μάλιστα σχετική επιστολή.

Για την ώρα δεν είναι ξεκάθαρο αν αφήνει και τη βουλευτική έδρα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή όχι. Με μια τέτοια κίνηση όμως, ανοίγει ο δρόμος για την διεκδίκηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ από τη σύζυγό του, Έφη Αχτσιόγλου, την οποία διάφορα σενάρια, εμφανίζουν ως επικρατέστερη για την αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδουν τα περί παραίτησης

Τα έχουν «χαμένα» με τις παραιτήσεις στο ΣΥΡΙΖΑ καθώς τώρα πηγές του κόμματος διαψεύδουν τις πληροφορίες περί παραίτησης του Δημήτρη Τζανακόπουλου τόσο από τα όργανα του κόμματος όσο και από τη βουλευτική του έδρα.

Σύμφωνα με πηγές, δεν έχει σταλεί κάποια σχετική επιστολή στη γραμματεία του κόμματος.

Άμεσα καλείται η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα να εκλέξει τον επικεφαλής της

Μετά την αιφνιδιαστική δήλωση του Αλέξη Τσίπρα από το Ζάππειο Μέγαρο πως παραιτείται από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, δρομολογούνται στο κόμμα μια σειρά από πολύ σημαντικές εξελίξεις, με την πρώτη αυτή της εκλογής νέου επικεφαλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες και ερμηνεύοντας το Καταστατικό του κόμματος, θα πρέπει πολύ σύντομα να συγκληθεί η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα των 48 βουλευτών που αναδείχθηκαν από τις εκλογές της 25ης Μαΐου, προκειμένου να εκλέξει το νέο της επικεφαλής. Αυτό αναμένεται να συμβεί από το απόγευμα της Τρίτης και μετά, καθώς τη Δευτέρα είναι προγραμματισμένη η ορκωμοσία της νέας Βουλής και την Τρίτη η ανάδειξη νέου προεδρείου του Κοινοβουλίου.

Αφού τελειώσουν τα διαδικαστικά της Βουλής, τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα εκλέξουν τον νέο ή τη νέα επικεφαλής με τα ονόματα που ακούγονται να είναι πολλά. Τις τελευταίες ώρες ακούγεται έντονα το όνομα της κ. Όλγας Γεροβασίλη που ήταν μέχρι πρότινος γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο δηλαδή, θα έχει την ανάλογη θέση που κατείχε στο ΠΑΣΟΚ.- ΚΙΝΑΛ ο Μιχάλης Κατρίνης, όσο ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης ήταν εκτός Βουλής.

Παράλληλα, η Πολιτική Γραμματεία μετατρέπεται σε Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου που θα κινήσει τις τις διαδικασίες για εκλογή νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ από τα μέλη του κόμματος. Άξιο μνείας είναι τέλος το γεγονός ότι ο νέος επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα κληθεί να δώσει άμεσα και την πρώτη πολιτική μάχη στην Ολομέλεια, αυτή της τριήμερης συζήτησης που αρχίζει την ερχόμενη Πέμπτη, επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment