PeristeriNews.gr
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Νέο μνημόνιο με νέα μέτρα το Μεσοπρόθεσμο


Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό πως για «εμφανείς μικροπολιτικούς προεκλογικούς λόγους» προσπαθούν να στήσουν νέα παράσταση επιτυχίας, αποκρύπτοντάς τα.

Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ πως έρχονται νέα μέτρα, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό πως για «εμφανείς μικροπολιτικούς προεκλογικούς λόγους» προσπαθούν να στήσουν νέα παράσταση επιτυχίας, αποκρύπτοντάς τα.

«Με πρόσθετους φόρους και νέες άγριες περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες και τους μισθούς καθώς και νέες απολύσεις για την τετραετία 2014 – 2018, το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που φέρνουν προς ψήφιση αποτελεί νέο μνημόνιο που βάζει ακόμα πιο βαθιά στο τούνελ την κοινωνία και την οικονομία», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η αξιωματική αντιπολίτευση εμφανίζεται βέβαιη πάντως πως ο λαός «δεν θα επιτρέψει άλλο αυτή την καταστροφή και στις κάλπες του Μαΐου θα στείλει το δικό του μήνυμα ελπίδας και αλλαγής σελίδας».

Την ίδια στιγμή κύκλοι της Κουμουνδούρου σχολιάζουν πως το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα «πάσχει από τις δύο ασθένειες που χαρακτηρίζουν κάθε μνημονιακό κείμενο». Όπως αναφέρουν, «είναι εξωπραγματικά “αισιόδοξο” (προφανώς όχι άδολα) και ακραία νεοφιλελεύθερο».

Οι ίδιες πηγές παρατηρούν πως το Μεσοπρόθεσμο εμπεριέχει δημοσιονομικούς στόχους και μακροοικονομικές προβλέψεις που σε συνδυασμό και μακροχρόνια δεν έχουν επιτευχθεί ποτέ στην ιστορία της οικονομίας.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, είναι απολύτως εκτός πραγματικότητας η υπόθεση ότι τεράστια πλεονάσματα (2,5% έως 5,3% του ΑΕΠ ή 4,7δισ. έως 11,6 δισ.) θα συνοδεύονται από υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης (2,9% έως 3,7%).

Στην άτυπη ενημέρωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ χρεώνει στην κυβέρνηση νεοφιλελεύθερο φανατισμό, καθώς -βάσει του Μεσοπρόθεσμου- της καταλογίζει πως επιμένει σε νέες παρεμβάσεις στο συνταξιοδοτικό, προαναγγέλλει περαιτέρω απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, δυνεχίζει την απελευθέρωση των αγορών εις βάρος της μικρομεσαίας επιχείρησης και υπέρ των μεγάλων συμφερόντων και ξεπουλά τα τελευταία περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment