PeristeriNews.gr
Διεθνή

Συρία:Συγκρούσεις με τέσσερις άμαχους νεκρούς


Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έπεσαν σήμερα νεκροί από σφαίρες στη Συρία, όλοι τους άμαχοι, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που εδρεύει στη Βρετανία.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έπεσαν σήμερα νεκροί από σφαίρες στη Συρία, όλοι τους άμαχοι, οι τρεις εκ των οποίων σκοτώθηκαν κοντά στη Δαμασκό, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που εδρεύει στη Βρετανία.

«Τρεις πολίτες σκοτώθηκαν από οχυρωμένους σκοπευτές στην Ντούμα, κοντά στη Δαμασκό, και ένας ηλικιωμένος άνδρας σκοτώθηκε μετά τον τραυματισμό του από πυρά των υπηρεσιών ασφαλείας στη Χομς» ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση στο ανακοινωθέν της.

Σφοδρά πυρά και εκρήξεις είχαν αναφερθεί νωρίτερα στη Χομς, ενώ μαζική διαδήλωση βρισκόταν σε εξέλιξη στη Μάαρετ αλ Νούμαν, στην επαρχία Ιντλίμπ, κοντά στη μεθόριο με την Τουρκία.

Στο μεταξύ, στη Μόσχα ο πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δήλωσε σήμερα ότι η συριακή ηγεσία θα πρέπει να εγκαταλείψει την εξουσία, εάν δεν είναι σε θέση να προχωρήσει στην εφαρμογή των υπεσχημένων μεταρρυθμίσεων, μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA.

«Χρησιμοποιούμε τα κανάλια που διαθέτουμε και εργαζόμαστε ενεργά με τη συριακή ηγεσία. Απαιτούμε να εφαρμόσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις» φέρεται να δήλωσε ο Μεντβέντεφ, σύμφωνα με το πρακτορείο.

«Εάν η συριακή ηγεσία δεν είναι σε θέση να προχωρήσει στην εφαρμογή τέτοιων μεταρρυθμίσεων, θα πρέπει να φύγει, αλλά η απόφαση αυτή θα πρέπει να ληφθεί όχι από το NATO ή κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά από τον συριακό λαό και τη συριακή ηγεσία» πρόσθεσε ο Μεντβέντεφ, σύμφωνα με το RIA.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κίνα: Εκτόξευσε διαστημόπλοιο στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης

Peristeri News

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Leave a Comment