PeristeriNews.gr
Διεθνή

Συρία: Έξι οι νεκροί και εκτεταμένες ζημιές στην αεροπορική βάση


Έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους από την αμερικανική επιχείρηση κατά της αεροπορικής βάσης Σαϊράτ στη Συρία, όπως ανακοίνωσε ο συριακός στρατός, κατηγορώντας τις ΗΠΑ ότι «υπονομεύουν την επιχείρηση για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Η διοίκηση του συριακού στρατού ανέφερε ότι η επίθεση των ΗΠΑ προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές, ενώ δήλωσε ότι θα απαντήσει συνεχίζοντας την εκστρατεία για την «εξάλειψη της τρομοκρατίας και την αποκατάσταση της ειρήνης και της ασφάλειας σε όλη τη Συρία».

«Οι ΗΠΑ προσπάθησαν να δικαιολογήσουν την επίθεση αυτή με την πρόφαση ότι ο Συριακός Αραβικός Στρατός χρησιμοποίησε χημικά όπλα στη Χαν Σεϊχούν, χωρίς να γνωρίζουν τι πραγματικά συνέβη», τονίζεται στην ανακοίνωση του συριακού στρατού.

Αναφέρεται ακόμη ότι τα αμερικανικά πλήγματα «στέλνουν τα λάθος μηνύματα στις τρομοκρατικές οργανώσεις και τους επιτρέπουν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν χημικά όπλα στο μέλλον, όποτε αντιμετωπίζουν μεγάλες απώλειες στο πεδίο της μάχης».

Χαιρετίζει την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ η συριακή αντιπολίτευση

Θετικά υποδέχθηκε την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ η Εθνική Συμμαχία της Συρίας, που ανήκει στην αντιπολίτευση.

Εκπρόσωπος Τύπου της οργάνωσης εξέφρασε μάλιστα την ελπίδα ότι οι πυραυλικές επιδρομές κατά του καθεστώτος του Άσαντ θα συνεχιστούν, προκειμένου να σταματήσουν οι αεροπορικές επιδρομές της συριακής κυβέρνησης, αλλά και «η χρήση διεθνώς απαγορευμένων όπλων».

Σαουδική Αραβία: Πλήρης στήριξη στο χτύπημα των ΗΠΑ στη Συρία

Την πλήρη υποστήριξή του στην πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ κατά της αεροπορικής βάσης Σαϊράτ στη Συρία, εξέφρασε η Σαουδική Αραβία, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Arabiya TV.

Βρετανία: Στηρίζουμε πλήρως τα αμερικανικά πλήγματα στη Συρία

ην πλήρη υποστήριξη της Βρετανίας στις ΗΠΑ, μετά το στρατιωτικό πλήγμα κατά της συριακής αεροπορικής βάσης, εξέφρασε Βρετανός κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου υποστηρίζει πλήρως την ενέργεια των ΗΠΑ η οποία πιστεύουμε ότι αποτελεί την προσήκουσα απάντηση στην επίθεση με χημικά όπλα που εξαπέλυσε το συριακό καθεστώς και έχει ως στόχο την αποτροπή περαιτέρω τέτοιων επιθέσεων», δήλωσε.

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μάικλ Φάλον δήλωσε ότι στόχος των ΗΠΑ ήταν να αποτρέψουν με την πυραυλική επίθεση τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ να διεξάγει νέες χημικές επιθέσεις, αλλά όχι για να ξεκινήσει μια νέα στρατιωτική επιχείρηση.

«Τα πλήγματα αυτά ήταν περιορισμένα σε μία αεροπορική βάση του συριακού στρατού, ήταν απολύτως ενδεδειγμένα, είχαν στόχο να αποτρέψουν το καθεστώς να διαπράξει νέες χημικές επιθέσει», επεσήμανε ο Βρετανός υπουργός μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV. «Οπότε δεν τα θεωρούμε ως έναρξη μιας διαφορετικής στρατιωτικής εκστρατείας», πρόσθεσε.

«Δεν μας ζητήθηκε να εμπλακούμε σε αυτά (τα πλήγματα)… Ήταν μια επιχείρηση των ΗΠΑ, αλλά θέλω να τονίσω ότι τη στηρίζουμε πλήρως», υπογράμμισε.

Τουρκία: Θετική εξέλιξη η αμερικανική επιχείρηση στη Συρία

Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς την αμερικανική επίθεση κατά της συριακής αεροπορικής βάσης.

«Η διεθνής κοινότητα οφείλει να κρατήσει αποφασιστική στάση απέναντι στον Μπασάρ αλ Ασαντ, ο οποίος πρέπει να τιμωρηθεί στη διεθνή σκηνή» δήλωσε ο Κουρτουλμούς εκφράζοντας την ελπίδα ότι η αμερικανική επιχείρηση στη Συρία θα συμβάλει στην επίτευξη ειρήνης. «Η διαδικασία πρέπει να επιταχυνθεί», πρόσθεσε.

Γαλλία: Πλήγματα προς ένα εγκληματικό καθεστώς

Το Παρίσι ενημερώθηκε από την Ουάσιγκτον πριν από την πυραυλική επίθεση κατά της αεροπορικής βάση στη Συρία, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ζακ Ερό.

Τα αεροπορικά πλήγματα αυτά αποτελούν «προειδοποίηση προς ένα εγκληματικό καθεστώς», είπε ο Γάλλος ΥΠΕΞ, προσθέτοντας πως το μέλλον της Συρίας δεν είναι με τον Ασαντ και οι Ηνωμένες Πολιτείες αρχίζουν να αποσαφηνίζουν τη θέση τους.

«Οι Ρώσοι και οι Ιρανοί πρέπει να καταλάβουν ότι η υποστήριξη προς τον Μπασάρ αλ Ασαντ δεν έχει νόημα. Δεν θέλουμε αντιπαράθεση μαζί τους» συμπλήρωσε.

Γκάμπριελ: Κατανοητή η αμερικανική επιχείρηση στη Συρία

Τα αμερικανικά πλήγματα κατά του συριακού καθεστώτος είναι «κατανοητά», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, απεύθυνοντας έκκληση για μία «πολιτική λύση» στο Συριακό ζήτημα, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

«Ήταν σχεδόν αφόρητο να πρέπει να παρακολουθεί κανείς πως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ φάνηκε ανίκανο να αντιδράσει κατά τρόπο σαφή στην βάρβαρη χρήση χημικών όπλων. Το ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αντέδρασαν με επίθεση κατά στρατιωτικών υποδομών του καθεστώτος (του Μπασάρ αλ Ασαντ), που διέπραξε αυτό το έγκλημα πολέμου, είναι κατανοητό», ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Σκωτία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Χάμζα Γιούσαφ

Peristeri News

Leave a Comment