PeristeriNews.gr
Διεθνή

Συρία: Αποχώρησε από το Χαλέπι ο ISIS


Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους αποσύρθηκαν από τα τελευταία εδάφη που ήλεγχαν στην επαρχία του Χαλεπιού αφού ο συριακός στρατός ανακατέλαβε την οδό Ιθρίγια-Ρασάφα και περιοχές ανατολικά της Χανασέρ, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Μια μονάδα στρατιωτικής ενημέρωσης που διευθύνεται από την Χεζμπολάχ, σύμμαχο του συριακού στρατού, γνωστοποίησε πως στρατιώτες κατέλαβαν την οδό Ιθρίγια-Ρασάφα και πολιόρκησαν θέσεις του Ισλαμικού Κράτους ανατολικά της Χανασέρ. Δεν είπε πως η τζιχαντιστική οργάνωση εγκατέλειψε τις θέσεις αυτές.

Λίγο νωρίτερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων είχε ανακοινώσει πως οι τζιχαντιστές ανακατέλαβαν σήμερα μια νοτιοανατολική συνοικία της Ράκα, του προπυργίου τους στη Συρία το οποίο έχασαν πριν από τρεις εβδομάδες.

«Το ΙΚ ανακατέλαβε πλήρως την αλ-Σενάα, τη σημαντικότερη συνοικία που είχαν καταλάβει οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στις 12 Ιουνίου», δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου, αναφερόμενος στην κουρδο-αραβική συμμαχία που στηρίζεται από έναν υπό τις ΗΠΑ διεθνή συνασπισμό.

«Χρησιμοποιώντας σήραγγες, οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν στις SDF με καμικάζι καθώς και μη επανδρωμένα αεροπλάνα που μετέφεραν εκρηκτικά», διευκρίνισε.

Η αλ-Σενάα, μια πυκνοκατοικημένη συνοικία, βρίσκεται δίπλα στην παλιά πόλη της Ράκα.

Χθες Πέμπτη, περίπου 40 μέλη του ΙΚ, ντυμένα με τη στολή των SDF για να παραπλανήσουν τους αντιπάλους τους, είχαν επιτεθεί στην αλ-Σενάα και τη Μεσλέμπ, δύο νοτιοανατολικές συνοικίες της Ράκα.

Πραγματοποίησαν τρεις επιθέσεις καμικάζι με παγιδευμένα οχήματα και πυροδότησαν εκρηκτικά που έφεραν μη επανδρωμένα αεροπλάνα για να καταλάβουν έξι θέσεις που κατείχαν οι SDF.

Μετά τη σημερινή επίθεση, οι SDF υποχρεώθηκαν να αναδιπλωθουν στη γειτονική συνοικία Μεσλέμπ, «όπου ενισχύουν τις θέσεις τους», δήλωσε ο Αμπντέλ Ραχμάν.

Μετά την απώλεια της αλ-Σενάα, οι SDF εξακολουθούν να ελέγχουν τη Μεσλέμπ στα ανατολικά και άλλες δύο συνοικίες στα δυτικά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Leave a Comment