PeristeriNews.gr
Διεθνή

Συρία: Αμερικανός στρατιώτης σκοτώθηκε στη Μάνμπιτζ


Ένα από τα δύο μέλη του προσωπικού του διεθνούς συνασπισμού που σκοτώθηκαν από έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού στη Συρία την Πέμπτη ήταν Αμερικανός στρατιώτης, δήλωσαν δύο αξιωματούχοι των ΗΠΑ.

Ο συνασπισμός ο οποίος μάχεται εναντίον του Ισλαμικού Κράτους ανέφερε σε ανακοίνωση ότι δύο μέλη του προσωπικού του συνασπισμού σκοτώθηκαν χωρίς να αναφέρει τις εθνικότητές τους.

Δύο αξιωματούχοι των ΗΠΑ, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας και επικαλούμενοι αρχικές πληροφορίες, δήλωσαν ότι ένα από τα δύο μέλη του προσωπικού που σκοτώθηκαν ήταν Αμερικανός και ότι το περιστατικό συνέβη κοντά στη συριακή πόλη Μάνμπιτζ. Αρνήθηκαν να αναφέρουν την εθνικότητα του άλλου.

Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που βασίζεται σε τεράστιο δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη Συρία, ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε στόχο φάλαγγα οχημάτων στη Μάνμπιτζ και από την έκρηξη τραυματίστηκαν επίσης τέσσερα μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

Η επίθεση στη Μάνμπιτζ, όπου έχουν αναπτυχθεί Αμερικανοί στρατιώτες, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το βράδυ, την ίδια ημέρα που ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωνε ότι οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη Συρία «πολύ σύντομα».

Πρώην προπύργιο των τζιχαντιστών και επί μακρόν κρίσιμο σταυροδρόμι για τη διέλευση ανθρώπων, όπλων και χρημάτων ανάμεσα στην Τουρκία και στις περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών στη Συρία, η Μάνμπιτζ ανακαταλήφθηκε το 2016 από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), κύρια συνιστώσα των οποίων είναι η κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), που υποστηρίζονται από τον διεθνή συνασπισμό.

Αυτή η πόλη της επαρχίας του Χαλεπίου στη βόρεια Συρία, που βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα, κινδυνεύει να γίνει η επόμενη πυριτιδαποθήκη της συριακής σύγκρουσης.

Από τον Ιανουάριο οι Κούρδοι της Συρίας αποτελούν στόχο τουρκικής επίθεσης στη βόρεια Συρία. Μετά την κατάληψη της Αφρίν, η Τουρκία απειλεί να διευρύνει την επίθεσή της, κυρίως εναντίον της Μάνμπιτζ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment