PeristeriNews.gr
Πολιτική

Σύντομο τετ α τετ Ομπάμα – Τσίπρα


Στην ανάγκη άμεσης υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων, επικεντρώθηκε η σύντομη εθιμοτυπική συνομιλία του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στην ανάγκη άμεσης υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων, αλλά και της διαχείρισης του ελληνικού χρέους, επικεντρώθηκε η σύντομη εθιμοτυπική συνομιλία του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η συνομιλία έγινε κατά τη δεξίωση που παρέθεσε χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ στους ηγέτες που συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο κ. Ομπάμα συνεχάρη τον κ. Τσίπρα για την επανεκλογή του και του επανέλαβε την πρόθεση των ΗΠΑ να συνεχίσουν να στηρίζουν την Ελλάδα, προσβλέποντας στην παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε διμερή συνάντηση με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, στη διάρκεια της οποίας οι δυο ηγέτες επιβεβαίωσαν τη στρατηγική σημασία της ελληνοκινεζικής συνεργασίας στους τομείς των επενδύσεων, του εμπορίου, του τουρισμού, της ναυτιλίας και των μεταφορών. Επίσης, συζήτησαν το προσφυγικό ζήτημα και ευρύτερα, την κρίση στη Συρία. Ο Κινέζος πρόεδρος προσκάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό να επισκεφθεί την Κίνα εντός του έτους.

Σήμερα ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, αλλά και με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν κι Μουν.

Επίσης, αναμένεται να παραστεί στη συνάντηση κορυφής υπό την προεδρία του κ. Ομπάμα για τον εξτρεμισμό και τη μάχη κατά του Iσλαμικού Κράτους, παρόλο που η ελληνική πλευρά έχει ενοχληθεί για τη συμμετοχή της ΠΓΔΜ ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», ονομασία που της έχουν αναγνωρίσει οι ΗΠΑ.

Τέλος, ο Πρωθυπουργός θα παρευρεθεί σήμερα σε δεξίωση που θα παραθέσει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment