PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Συντήρηση Οδικού Δικτύου Δυτικής Αθήνας


Το Μάρτιο ξεκινάει η υλοποίηση του  έργου : «Συντήρηση Οδικού Δικτύου Δυτικής Αθήνας» και αφορά στους δήμους Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Αιγάλεω, Ιλίου, Περιστερίου, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για δημοτικές οδούς στους δήμους: Αγ. Βαρβάρας (33.116,80 τμ.), Αγ. Αναργύρων-Καματερού (25.659,75 τμ.), Αιγάλεω (48.940,50 τμ), Ιλίου (45.098,50 τμ),  Περιστερίου (45.687,50 τμ.), Πετρούπολης (31.202,29 τμ.)  και Χαϊδαρίου (11.387, 20 τμ.).

Τα τμήματα των παραπάνω δρόμων επελέγησαν με βάση τα καταγεγραμμένα αιτήματα των δήμων.

Εκτός από τις εργασίες συντήρησης θα εκτελεστούν και εργασίες εξυγίανσης σε όποια τμήματα των δρόμων απαιτηθεί, ανάλογα με την κατάσταση του οδοστρώματος κατά την περίοδο εκτέλεσης των εργασιών της εργολαβίας.

Οι εργασίες που προβλέπονται να εκτελεσθούν είναι:

Α) Εκσκαφή σε έδαφος γαιώδες – ημιβραχώδες, όπου απαιτείται, σύμφωνα με τις εντολές της υπηρεσίας και τις οδηγίες της επίβλεψης ή εκσκαφή σε έδαφος βραχώδες, εάν απαιτηθεί.

Β) Βάση οδοστρωσίας μεταβλητού πάχους ή εναλλακτικά βάση οδοστρωσίας πάχους 10 cm

Γ) Απόξεση – φρεζάρισμα του υφισταμένου τάπητα σε οποιοδήποτε κατάλληλο βάθος, μεγαλύτερο, ίσο ή μικρότερο των 5 εκ., ανάλογα με τις τοπικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί κατά την εκτέλεση των εργασιών της εργολαβίας αυτής

Δ) Ασφαλτική συγκολλητική επάλειψη επί ασφαλτικής στρώσης όπου απαιτείται, ή ασφαλτική προεπάλειψη ανασφάλτωτης επιφάνειας όπου απαιτείται, σύμφωνα με τις οδηγίες της επίβλεψης.

Ε) Κατασκευή ασφαλτικής ισοπεδωτικής στρώσης μεταβλητού πάχους, όπου απαιτείται, σύμφωνα με τις οδηγίες της επίβλεψης.

ΣΤ) Κατασκευή ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας συμπυκνωμένου πάχους 5 cm με χρήση κοινής ασφάλτου ή πάχους 4 cm αντιολισθηρής ασφάλτου, σύμφωνα με τις εντολές της υπηρεσίας και τις οδηγίες της επίβλεψης.

Η χρήση αντιολισθηρής ασφάλτου αφορά στις οδούς Χίου, Αθ. Διάκου, Μεσολογγίου, Φιλικής Εταιρείας και Ηρακλείου του Δ. Αγίας Βαρβάρας και στις οδούς Χρυσοστ. Σμύρνης και  Πετρουπόλεως του Δ. Πετρούπολης.

Ζ) Διαγράμμιση των οδών όπου απαιτείται

Η) Προσαρμογή των φρεατίων επίσκεψης των δικτύων στη νέα θέση, έτσι ώστε η άνω στάθμη του φρεατίου να συμπέσει με την τελική διαμορφούμενη επιφάνεια.

Οι εργασίες της εργολαβίας θα εκτελεστούν σύμφωνα με τις Ελληνικές Τεχνικές Προδιαγραφές Ε.ΤΕ.Π.

Φορέας εκτέλεσης του έγου είναι ο ΑΣΔΑ , και φορέας της συνολικής χρηματοδότησης είναι η Περιφέρεια Αττικής (ΚΑΕ 9781.03.013).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Νέος Πρόεδρος του ΑΣΔΑ ο Τσίρμπας – Το παρασκήνιο με Παχατουρίδη

Peristeri News

Leave a Comment