PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Συνταξιοδοτούνται 30 ανώτατοι δικαστές και εισαγγελείς


Με την εκπνοή του Ιουνίου κρεμούν οριστικά την τήβεννο η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου και ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου Ισίδωρος Ντογιάκος, λόγω συνταξιοδότησης.

Την ίδια χρονική στιγμή, αποχωρούν και άλλοι δικαστές, λόγω συμπλήρωσης του ορίου συνταξιοδότησης, τόσο από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όσο και από τον Άρειο Πάγο. Συνολικά συνταξιοδοτούνται 30 ανώτατοι και ανώτεροι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί. Αντίθετα, από το τρίτο μεγάλο δικαστήριο της χώρας, το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν συνταξιοδοτείται κανένας δικαστής.

Ειδικότερα, από το ΣτΕ συνταξιοδοτούνται 3 αντιπρόεδροι, οι οποίοι είναι: Γεώργιος Τσιμέκας, Ευθύμιος Αντωνόπουλος και Παναγιώτα Καρλή και 2 σύμβουλοι Επικρατείας, που είναι οι Θεόδωρος Αραβάνης και Ιφιγένεια Αργυράκη.

Από τον Άρειο Πάγο αποχωρούν 3 αντιπρόεδροι, οι οποίοι είναι: Μαρία Βασδέκη, Ζαμπέττα Στράτα και Μαριάvθη Παγoυτέλη.

Επίσης, αποχωρούν 13 αρεοπαγίτες, οι οποίοι είναι: Βασιλική Ηλιoπoύλoυ, Αvθή Γκάμαρη, Μαρία Κoυβίδoυ, Όλγα Σχετάκη-Μπovάτoυ, Γεώργιoς Κόκκoρης, Βασίλειoς Μαχαίρας, Αικατερίvη Βλάχoυ, Ευδoξία Κιoυπτσίδoυ- Στρατoυδάκη, Δημητρία Στρoύζα- Ξέvoυ ή Κoκoλέτση, Καvέλλα Τζαβέλλα-Δημαρά, Τριαvταφυλλιά Πατρώvα, Μαρί Δεργαζαριάv και Μαρία Χασιρτζόγλoυ.

Από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αποχωρούν 7 αντεισαγγελείς οι οποίοι είναι: Δημήτριoς Παπαγεωργίoυ, Ελέvη Μετσoβίτoυ-Φλoυρή, Δημήτρης Ασπρογέρακας, Μαρία Μαλλoύχoυ, Αδαμαvτία Οικovόμoυ, Παvαγιώτης Παvαγιωτόπoυλoς και Περικλής Δράκος.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment