PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω ύποπτος για εμπρησμό στον Άγιο Στέφανο


Στη σύλληψη ενός ατόμου που κουβαλούσε μπιτόνια με βενζίνη προχώρησε το βράδυ του Σαββάτου η Ελληνική Αστυνομία στον Άγιο Στέφανο.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας τονίζοντας πως ο ύποπτος πιάστηκε επ’ αυτοφώρο με μπιτόνια βενζίνης και εύφλεκτο υλικό και μάλιστα, πρόλαβε και έβαλε τη φωτιά, η οποία κατασβέστηκε άμεσα από την Πυροσβεστική.

«Δυστυχώς για άλλη μια φορά το ανθρώπινο χέρι παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο», είπε και τόνισε πως μόνο τον Ιούλιο εκδηλώθηκαν σε όλη τη χώρα 1.670 πυρκαγιές, τονίζοντας πως κατά μέσο όρο ήταν 60 πυρκαγιές την ημέρα. «Κάποιες ξέφυγαν και δοκίμασαν τις αντοχές των κατοίκων, της Πυροσβεστικής, των ανδρών του Λιμενικού αλλά και των Ενόπλων Δυνάμεων».

Αναφορικά με το πόρισμα για την έκρηξη στις αποθήκες της 111 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στην Νέα Αγχίαλο, όπως είπε είναι ένα εσωτερικό θέμα το οποίο όπως είπε θα ρυθμιστεί.

Για την αυστηροποίηση των ποινών τόνισε ότι ήδη ανακοινώθηκαν αλλαγές στον νόμο για τους εμπρηστές με αυστηρότερες ποινές και βαρύτατα πρόστιμα.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση σχεδιάζει να αυξήσει τα πρόστιμα που επιβάλλονται στους εμπρηστές, με το πρόστιμο για πρόκληση φωτιάς από αμέλεια να φτάνει μέχρι και τα 30.000 ευρώ. Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα το πρόστιμο αγγίζει μόλις τα 300 ευρώ.

Η επιβολή των προστίμων θα γίνεται κλιμακωτά, όπου θα λαμβάνεται υπόψιν η ζημιά που προκάλεσε η πυρκαγιά ή εάν ο εμπρηστής έχει συλληφθεί ξανά στο παρελθόν.

Στην τρίτη περίπτωση το πρόστιμο θα ανεβαίνει ανάλογα με τη χρέωση της κινητοποίησης των απαιτούμενων πυροσβεστικών δυνάμεων, δηλαδή τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις που θα ενεργήσουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Τέλος ο Βασίλης Κικίλιας επεσήμανε ότι από την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την ΕΜΥ προβλέπεται ένταση των ανέμων έως και 9 μποφόρ σε κάποιες περιοχές, ζητώντας τη μέγιστη προσοχή των πολιτών, των αρμοδίων υπηρεσιών, της τοπικής αυτοδιοίκησης για μια δύσκολη εβδομάδα που έρχεται.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment